Betere circulatie verkeer in De Bilt

De Bilt kent een duidelijke hoofdstructuur van de wegen. Het verkeer kan het dorp goed bereiken en verlaten via de Soestdijkseweg Zuid, de Biltse Rading en de Groenekanseweg. In het dorp zelf is het echter niet zo duidelijk en goed gestructureerd. De Bilt kampt ’s morgens en ’s avonds met sluipverkeer tussen Utrecht en Zeist, vooral in het oude dorp.

Het Verkeerscirculatieplan (VCP) De Bilt omvat een aantal maatregelen die sluipverkeer tegengaan en bijdragen aan de verbetering van de leefbaarheid en bereikbaarheid van het dorp.

De meest essentiële ingreep om de circulatie van het verkeer te verbeteren, is het aansluiten van de Prof. Dr. T.M.C. Asserweg op de rotonde in de Biltse Rading. Als dat gebeurd is, kan op delen van de Looydijk, Blauwkapelseweg  en de Dorpsstraat eenrichting ingesteld worden. Hiermee wordt sluipverkeer een stuk onaantrekkelijker gemaakt. De herinrichting van het Dr. Letteplein en een deel van de Hessenweg, ook opgenomen in het VCP, zijn intussen uitgevoerd. De uitvoering van het VCP is mede mogelijk door geld van de provincie Utrecht.

Meer informatie

Zijn onderstaande documenten niet toegankelijk voor u? Neem dan contact met ons op.

Naar het overzicht