Buitenspelen

Buiten zijn en bewegen voor jong en oud

In de gemeente De Bilt vinden we het belangrijk dat jong en oud zoveel mogelijk bewegen en buiten kunnen zijn. Speelplekken moeten daaraan bijdragen, maar doen dat nu lang niet altijd.

Bovendien zijn de wensen en behoeften ten aanzien van speelplekken de afgelopen jaren veranderd. Denk aan mogelijkheden voor verschillende leeftijdsgroepen, ontdekken, elkaar ontmoeten of natuurlijk spelen.

Nieuw beleid over buitenspelen

De gemeente De Bilt gaat aan de slag om spelen en bewegen aantrekkelijker te maken voor jong en oud. De gemeenteraad heeft daarom op 30 januari 2020 het nieuwe beleid voor buitenspelen vastgesteld. De gemeente gaat nu samen met inwoners en andere betrokken partijen het beleid over buitenspelen uitvoeren.

Samen met inwoners

Het beleid over buitenspelen is vernieuwd zodat het voldoet aan de hedendaagse wensen en behoeften voor spelen en bewegen voor jong en oud. Dat is samen met kinderen, ouders, scholen, ouderen en natuur- en gezondheidsorganisaties gedaan, onder andere door middel van een online enquête, interviews en bijeenkomsten.

Vervolgstappen

Dit jaar gaat de gemeente De Bilt aan de slag om samen met inwoners en andere betrokken partijen het beleid over buitenspelen uit te voeren.

Naar het overzicht