Nieuwbouw Islamitisch centrum Bilthoven

De gemeente De Bilt en de Vereniging Marokkaans Islamitische Gemeenschap werken samen aan de nieuwbouwplannen voor een islamitisch cultureel centrum aan de Noorderkroon in Bilthoven. Dit centrum krijgt meerdere functies. 

Eerste paal

De eerste paal van het Islamitisch Cultureel Centrum aan de Noorderkroon in Bilthoven is geslagen op 28 februari 2018. Wethouder Anne Brommersma en het bestuur van de Vereniging De Marokkaanse Islamitische Gemeenschap in De Bilt-Bilthoven sloegen de eerste paal. Inmiddels vordert de bouw en is de verwachting dat het gebouw halverwege 2020 opgeleverd wordt.

De vereniging is al ruim 30 jaar gevestigd aan de Troelstraweg in De Bilt, maar groeit op die locatie uit haar jasje en heeft al sinds 2008 de wens om een nieuw centrum te bouwen. Ongeveer 95 gezinnen zijn lid van de vereniging. De gemeenteraad besloot in 2009 dat nieuwbouw mogelijk is aan de Noorderkroon.

Sociale rol in de wijk

Het nieuwe gebouw wordt een modern islamitisch centrum dat een sociale rol wil vervullen in de wijk. Naast de gebedsruimte, biedt het gebouw ook ruimte voor huiswerkbegeleiding, taalles voor kinderen, cursussen voor vrouwen en een bibliotheek. Er is gekozen voor een compact en bakstenen gebouw dat lager is dan het naastgelegen woongebouw.

Iedereen is welkom

De bouw is in volle gang

Naar verwachting wordt het Islamitisch Cultureel Centrum halverwege 2020 opgeleverd.  Voorzitter Boutahar: “Na de opening is iedereen die een rondleiding wil krijgen, van harte welkom in het Islamitisch Cultureel Centrum.”

Naar het overzicht