Spitscamera tegen sluipverkeer Westbroek

Sinds 15 juli wacht overtreders van het spitsverbod op de Korssesteeg in Westbroek een bekeuring van 95 euro. Een slimme camera registreert de kentekens en herkent wie geen ontheffing heeft. Ondernemers, inwoners en gemeente hebben hard gewerkt aan deze oplossing, die moet bijdragen aan de verkeersveiligheid en leefbaarheid in Westbroek.

Inwoners en ondernemers zijn hierover begin juni per brief geïnformeerd.

Hoe werkt het?

De camera registreert tussen 6.00 en 9.00 uur de kentekens van auto’s in de richting van Westbroek en tussen 16.00 en 18.00 uur in de richting van Maartensdijk. De spitsafsluiting geldt niet voor vrachtverkeer en tractoren. De camera herkent kentekens. Deze worden automatisch vergeleken met de kentekens van auto’s met een ontheffing.

Tot de invoering op 15 juli ontvangen overtreders een waarschuwingsbrief. Hierin staat hoe zij een ontheffing kunnen aanvragen. Na 15 juli kunnen overtreders rekenen op een bekeuring.

Inwoners en werknemers komen in aanmerking voor een meerjarige ontheffing. Bezoekers van winkels en zorginstellingen in Westbroek kunnen ter plekke een dagontheffing krijgen. De spitsafsluiting geldt niet voor vrachtverkeer en tractoren. Voor de twee andere belangrijke toegangswegen van Westbroek (Burgemeester Huydecoperweg en Kerkdijk) geldt geen beperking tijdens de spitsuren.

Naar het overzicht