Spitscamera tegen sluipverkeer Westbroek

Sinds juli 2020 wacht overtreders van het spitsverbod op de Korssesteeg in Westbroek een bekeuring van 95 euro. Een slimme camera registreert de kentekens en herkent wie geen ontheffing heeft. Ondernemers, inwoners en gemeente hebben hard gewerkt aan deze oplossing, die moet bijdragen aan de verkeersveiligheid en leefbaarheid in Westbroek.

Hoe werkt het?

De camera registreert tussen 6.00 en 9.00 uur de kentekens van auto’s in de richting van Westbroek en tussen 16.00 en 18.00 uur in de richting van Maartensdijk. De spitsafsluiting geldt niet voor vrachtverkeer en tractoren. De camera herkent kentekens. Deze worden automatisch vergeleken met de kentekens van auto’s met een ontheffing.

Alle inwoners en werknemers in Westbroek en Tienhoven komen in aanmerking voor een meerjarige ontheffing. Voor bezoekers van buiten Westbroek die geen afspraak buiten de spitstijden kunnen maken, is er de mogelijkheid om ter plekke bij deelnemende winkels en zorginstellingen in Westbroek een dagontheffing te krijgen. Vraag of het bedrijf dat u bezoekt aan deze regeling deelneemt. Westbroek is altijd bereikbaar via twee andere belangrijke toegangswegen van Westbroek (Burgemeester Huydecoperweg en Kerkdijk) geldt geen beperking tijdens de spitsuren. Uiteraard streven we naar zo min mogelijk dagontheffingen en vragen we iedereen zoveel mogelijk buiten de spitstijden over de Korssesteeg te rijden!

Naar het overzicht