Verkoop vrije kavels Sperwerlaan en Boslaan Bilthoven

Op 21 december 2017 is de gemeente De Bilt gestart met de inschrijving voor verkoop van vijf vrije kavels voor particuliere zelfbouw.

Aan de Sperwerlaan en de Boslaan in Bilthoven heeft de gemeente locaties beschikbaar voor herontwikkeling. Voorheen stonden hier respectievelijk scouting Akoteh en de Van Everdingenschool. De locaties zijn bouwrijp gemaakt, de bestemmingsplannen voor beide locaties zijn onherroepelijk en de locaties zijn juridisch opgeschoond van historische zakelijke rechten en erfdienstbaarheden. 

Wethouder Mieras: “‘Veel mensen dromen er van om nog eens een keer een stuk grond te kopen om daarop hun eigen huis te bouwen. Die kans bieden we ze nu, op twee mooie bosrijke plekjes in Bilthoven. We hanteren daarbij overigens wel een aantal strenge regels. Zo mogen de huizen op de locatie van de oude Van Everdingenschool niet hoger worden dan vijf meter. Op die manier blijft de beleving van het bos zoveel mogelijk intact.”

Website

Meer algemene informatie over de verkoop is sinds 21 december te vinden op de verkoopwebsite www.bouwenaandebilt.nl. Alle inschrijf- en verkoopstukken staan daar in een zogenaamde dataroom die toegankelijk is na aanmelding.

Naar het overzicht