Natuurvriendelijk isoleren: energie besparen én natuur beschermen

Door de stijgende aardgasprijzen en de naderende winter gaan veel mensen aan de slag met het isoleren van muren en daken. Maar wist u dat onder daken en in spouwmuren van woningen huismussen, gierzwaluwen en vleermuizen leven, vaak zonder dat u dat weet? Bij het isoleren van de spouwmuur overleven deze dieren het vaak niet én verdwijnen hun verblijfplaatsen. Dat is niet nodig, u kunt namelijk natuurvriendelijk isoleren.

Hoe werkt natuurvriendelijk isoleren?

Bij natuurvriendelijk isoleren zorgt het isolatiebedrijf dat deze dieren niet worden gedood. Ze krijgen de kans om te weg te vliegen vóórdat uw huis wordt geïsoleerd. Dat heet natuurvrij maken. Het isolatiebedrijf zorgt ervoor dat er ook ná isolatie voldoende plekken beschikbaar blijven voor vogels en vleermuizen. Uiteraard zonder dat u inlevert op het comfort van isolatie. De verblijfplaatsen worden zoveel mogelijk onzichtbaar in de spouw weggewerkt.

Voor het isoleren van woningen met deze vogels en vleermuizen is een ontheffing van de Wet natuurbescherming nodig. Het isolatiebedrijf zorgt ook voor de melding die nodig is om van deze ontheffing gebruik te maken. U hoeft zelf niets te doen!

Neem contact op met uw isolatiebedrijf!

Wilt u genieten van een comfortabel huis én van de vogeltjes in uw buurt? Neem dan contact op met een isolatiebedrijf dat natuurvriendelijk isoleert. U vindt deze op www.natuurvriendelijkisoleren.nl/woningeigenaar.