Overige wijken

Om klimaatverandering tegen te gaan en zelfvoorzienend te worden nemen we op den duur afscheid van aardgas. Koken en verwarmen gaat dan niet meer met aardgas. Misschien denkt u ‘Is dat wel te doen? Wie betaalt dat?’ of ‘Het kan me niet snel genoeg gaan!’.

We weten nog niet precies hoe we onze wijken aardgasvrij gaan maken. Ondertussen gebeurt er veel in Nederland. We ontdekken nieuwe warmtebronnen. Het lukt steeds beter om warmte te halen uit de lucht, uit diepere aardlagen, vijvers, rivieren en zelfs uit rioolwater. Een uniforme oplossing voor elke woning is er (nog) niet.

Doel is om in 2050 aardgasvrij te zijn. Dat klinkt misschien ver weg maar die tijd is echt nodig om samen onze woningen klaar te maken voor een aardgasvrije toekomst. Dit willen we gezamenlijk stap voor stap doen.

U beslist ook mee

Heeft u er zelf ook nog iets over te zeggen? Jazeker. Van aardgas af kan alleen als we een goede andere manier vinden voor het verwarmen van gebouwen. En die ‘goede andere manier’ zoeken we samen met (huis)eigenaren, gemeente, netwerkbeheerders en marktpartijen.

Het gaat gebeuren

Dát onze wijken aardgasvrij worden is zeker. Aardgas is niet goed voor het klimaat én raakt een keer op. Bij het gebruik van aardgas komt CO2 vrij en dat levert een grote bijdrage aan de opwarming van de aarde. Daarnaast heeft het Kabinet besloten de aardgaswinning in Groningen af te bouwen, hierdoor kunnen we afhankelijk worden van buitenlandse bronnen.

Landelijke subsidiemogelijkheden