Energieloketten

Online: Jouw Huis Slimmer

Jouw Huis Slimmer is het onafhankelijke energieplatform van de gemeente De Bilt en 14 andere gemeenten in de provincie Utrecht. Weet u hoeveel energie u verbruikt? Wilt u graag meer weten over verschillende duurzame maatregelen als dakisolatie, zonnepanelen en warmtepomp? Of bent u benieuwd naar subsidies en financieringsvormen voor verduurzaming van uw woning? De website Jouw Huis Slimmer  helpt u verder met advies op maat.

Op dit moment loopt de volgende actie:

  • Ikwoon helpt jou als woningbezitter om interessante verduurzamingsmogelijkheden voor je woning te laten zien. Hiermee kun je, na het invullen van een aantal vragen, precies zien wat de slimste, snelste en goedkoopste oplossingen zijn om je woning te verduurzamen. Ikwoon is tot 31 december 2021 voor alle woningbezitters in de gemeente De Bilt beschikbaar.
  • Ontdek de IkWoon-app in onderstaand filmpje:

 

Offline: BENG!

Wilt u als particulier aan de slag met isoleren, stroomverbruik verminderen of zelf energie opwekken? Bij BENG! (Biltse Energie Neutrale Gemeenschap) kunt u terecht voor uitgebreide informatie over onder meer zonnepanelen, warmtepompen en financieringsmogelijkheden. BENG! biedt particulieren een warmtescan van hun huis aan en organiseert regelmatig informatiebijeenkomsten over uiteenlopende onderwerpen. Heeft u behoefte aan persoonlijk advies? U bent 1 zaterdag per maand van harte welkom bij het Energieloket van BENG! in de Wereldwinkel. Kijk voor meer informatie op de website van BENG!