Energieloket en subsidies

Het energieloket verstrekt onafhankelijke informatie over hoe u energie kan besparen en welke subsidies bestaan voor de verduurzaming van uw woning.

Online: Jouw Huis Slimmer

Jouw Huis Slimmer is het onafhankelijke energieloket van de gemeente De Bilt en 14 andere gemeenten in de provincie Utrecht. Weet u hoeveel energie u verbruikt? Wilt u graag meer weten over verschillende duurzame maatregelen als dakisolatie, zonnepanelen en warmtepomp? Of bent u benieuwd naar subsidies en financieringsvormen voor verduurzaming van uw woning? De website Jouw Huis Slimmer helpt u verder met advies op maat.

Subsidie om uw woning te verduurzamen

In de gemeente De Bilt kan u gebruik maken van landelijke subsidies om uw huis te verduurzamen. Op de geldwijzer van Jouw Huis Slimmer staat alles over subsidies en financieringsvormen voor verduurzaming van uw woning.

Offline: BENG!

Wilt u als particulier aan de slag met isoleren, stroomverbruik verminderen of zelf energie opwekken? Bij BENG! (Biltse Energie Neutrale Gemeenschap) kunt u terecht voor uitgebreide informatie over onder meer zonnepanelen, warmtepompen en financieringsmogelijkheden. BENG! biedt particulieren een warmtescan van hun huis aan en organiseert regelmatig informatiebijeenkomsten over uiteenlopende onderwerpen. Heeft u behoefte aan persoonlijk advies? U bent 1 zaterdag per maand van harte welkom bij het Energieloket van BENG! in de Wereldwinkel. Kijk voor meer informatie op de website van BENG!