Kinderburgemeester

Nieuwe kinderburgemeester gezocht!

Voor het schooljaar 2024-2025 zoeken we weer een nieuwe kinderburgemeester. Ben jij tussen de 10 en 14 jaar oud, wil je opkomen voor de jeugd in onze gemeente en heb je een thema waar je aandacht voor wilt vragen? Lees ook even hieronder de info ‘Wat doet de kinderburgemeester?’. Misschien is kinderburgemeester dan iets voor jou! De komende weken kun je hiervoor solliciteren met een vlog vóór 31 mei. Kijk ook vooral even naar het filmpje waarin burgemeester Potters zijn oproep doet voor een nieuwe kinderburgemeester.

Hoe solliciteer je?

Maak een kort filmpje waarin je jezelf voorstelt, waarom je kinderburgemeester wilt worden én waar je meer aandacht voor wilt vragen (jouw thema). Stuur deze vlog vóór 31 mei in naar kinderburgemeester@debilt.nl

Floris Janssen is de kinderburgemeester van gemeente De Bilt voor het schooljaar 2023/2024. Floris is 11 jaar en komt uit Maartensdijk. Hij vertegenwoordigt de jeugd in de gemeente en zet zich met name in voor het door hem aangedragen thema 'armoede bij kinderen'.

Hij is tijdens de raadsvergadering van 28 september 2023 officieel geïnstalleerd als kinderburgemeester.

  • Je vertegenwoordigt de kinderen die wonen in de gemeente De Bilt (Bilthoven, De Bilt, Groenekan, Hollandsche Rading, Maartensdijk en Westbroek). Andere kinderen uit de gemeente kunnen bij jou aangeven wat zijn belangrijk vinden. Je praat hierover met de burgemeester en de gemeenteraad.
  • Je gaat met de burgemeester mee naar evenementen en houdt daar soms een korte toespraak. Denk bijvoorbeeld aan Koningsdag, Mathildedag, de intocht van Sinterklaas en de herdenkingen op 4 mei.
  • Je hebt een onderwerp waar jij je speciaal voor wilt inzetten als kinderburgemeester. Je stelt samen met mensen van de gemeente een plan op hoe je dat gaat doen en voert dit plan ook uit. 

 

Heb je vragen of opmerkingen over of voor de kinderburgemeester? Mail deze dan naar kinderburgemeester@debilt.nl.

 

De kinderburgemeester van De Bilt heeft een eigen Instagramaccount! www.instagram.com/kinderburgemeester_de_bilt. Leuk om hem te volgen!