Kinderburgemeester

Carmen Braak eerste Biltse kinderburgemeester

Logo uitgeschreven tekst 'De Biltse kinderburgemeester'

Komend schooljaar zal Carmen (11 jaar uit Bilthoven) de jeugd in de gemeente vertegenwoordigen en zich inzetten voor het thema buitenspelen. Ze is tijdens de raadsvergadering van september 2019 officieel geïnstalleerd als kinderburgemeester.

Carmen Braak

In het voorjaar konden kinderen in de leeftijd van 10 tot 14 jaar solliciteren voor de functie van Biltse kinderburgemeester. Er waren negen inzendingen waaruit een jury drie kandidaten heeft gekozen waarop gestemd kon worden. Zo’n 1300 mensen hebben een stem uitgebracht op hun favoriete kandidaat. Carmen wist de meeste stemmen in de wacht te slepen.

Wat doet de kinderburgemeester?

  • Je vertegenwoordigt de kinderen die wonen in de gemeente De Bilt (Bilthoven, De Bilt, Groenekan, Hollandsche Rading, Maartensdijk en Westbroek). Andere kinderen uit de gemeente kunnen bij jou aangeven wat zij belangrijk vinden. Je praat hierover met de burgemeester en de gemeenteraad
  • Je gaat met de burgemeester mee naar evenementen en houdt daar soms een korte toespraak. Denk bijvoorbeeld aan Koningsdag, Mathildedag, de intocht van Sinterklaas en de herdenkingen op 4 mei
  • Je hebt een onderwerp waar jij je speciaal voor wilt inzetten als kinderburgemeester. Je stelt samen met mensen van de gemeente een plan op hoe je dat gaat doen en voert dit plan ook uit.

Vragen

Heb je vragen of opmerkingen over of voor de kinderburgemeester? Mail deze dan naar kinderburgemeester@debilt.nl.