Kinderburgemeester

Kinderburgemeester Feline Lauret

Feline uit de kern De Bilt is de kinderburgemeester van gemeente De Bilt voor het schooljaar 2020/2021. Zij vertegenwoordigt de jeugd in de gemeente en zet zich met name in voor het door haar aangedragen thema duurzaamheid. Ze is tijdens de raadsvergadering van 30 september 2021 officieel ge├»nstalleerd als kinderburgemeester.

Wat doet de kinderburgemeester?

  • Je vertegenwoordigt de kinderen die wonen in de gemeente De Bilt (Bilthoven, De Bilt, Groenekan, Hollandsche Rading, Maartensdijk en Westbroek). Andere kinderen uit de gemeente kunnen bij jou aangeven wat zijn belangrijk vinden. Je praat hierover met de burgemeester en de gemeenteraad.
  • Je gaat met de burgemeester mee naar evenementen en houdt daar soms een korte toespraak. Denk bijvoorbeeld aan Koningsdag, Mathildedag, de intocht van Sinterklaas en de herdenkingen op 4 mei.
  • Je hebt een onderwerp waar jij je speciaal voor wilt inzetten als kinderburgemeester. Je stelt samen met mensen van de gemeente een plan op hoe je dat gaat doen en voert dit plan ook uit. 

Contact

Heb je vragen of opmerkingen over of voor de kinderburgemeester? Mail deze dan naar kinderburgemeester@debilt.nl.

Volg Feline!

De kinderburgemeester van De Bilt heeft een eigen Instagramaccount! www.instagram.com/kinderburgemeester_de_bilt. Leuk om haar te volgen!