Kinderburgemeester

Floris Janssen is de kinderburgemeester van gemeente De Bilt voor het schooljaar 2023/2024. Floris is 11 jaar en komt uit Maartensdijk. Hij vertegenwoordigt de jeugd in de gemeente en zet zich met name in voor het door hem aangedragen thema 'armoede bij kinderen'.

Hij is tijdens de raadsvergadering van 28 september 2023 officieel geïnstalleerd als kinderburgemeester.

 

 

Actie kinderburgemeester Floris: “Elk kind verdient een cadeautje met kerst!”

Kinderburgemeester Floris Janssen heeft vanuit zijn thema ‘Armoede bij kinderen’ een actie bedacht om alle kinderen een feestelijke decembermaand te laten beleven. Floris vindt het belangrijk om oog te hebben voor kinderen die opgroeien in gezin waar ze het niet breed hebben en wil het graag bespreekbaar te maken. Door een inzamelingsactie voor kerstcadeautjes op touw te zetten, wil hij via de Voedselbank De Bilt kinderen verrassen met een presentje. Doe je ook mee?

Inzamelingsactie cadeautjes

Floris vraagt kinderen (en hun ouders) of ze een klein presentje willen kopen in de winkel voor dit goede doel als zij of hun ouders het geld hiervoor kunnen missen. Het cadeautje hoeft niet ingepakt te worden (of eventueel in doorzichtige folie). Het presentje kan tot en met 12 december aanstaande worden gebracht naar één van de verzamelpunten. Scholen kunnen zich aanmelden als verzamelpunt via kinderburgemeester@debilt.nl. 
Vanaf 15 december zullen de presentjes uitgegeven worden via de Voedselbank De Bilt.

Inzamelpunten voor cadeautjes

Je kunt je cadeautje tot en met 12 december 2023 inleveren bij:

 • Het gemeentehuis (Soestdijkseweg Zuid 173, Bilthoven)
 • Theresiaschool (Gregoriuslaan 4, Bilthoven)
 • Martin Luther Kingschool (Nachtegaallaan 38, Maartensdijk)
 • het Zonnewiel (Weltevreden 6, De Bilt)
 • De Nijepoort (Versteeglaan 144, Groenekan)
 • Kinderdagverblijf De Bosuiltjes ( Prof. Bronckhorstlaan 10, gebouw 98, Bilthoven)
 • Cafetaria Coen (Kerkdijk 3, Westbroek)
 • Basisschool 't Kompas (Prinses Christinastraat 4, Westbroek)

 • Je vertegenwoordigt de kinderen die wonen in de gemeente De Bilt (Bilthoven, De Bilt, Groenekan, Hollandsche Rading, Maartensdijk en Westbroek). Andere kinderen uit de gemeente kunnen bij jou aangeven wat zijn belangrijk vinden. Je praat hierover met de burgemeester en de gemeenteraad.
 • Je gaat met de burgemeester mee naar evenementen en houdt daar soms een korte toespraak. Denk bijvoorbeeld aan Koningsdag, Mathildedag, de intocht van Sinterklaas en de herdenkingen op 4 mei.
 • Je hebt een onderwerp waar jij je speciaal voor wilt inzetten als kinderburgemeester. Je stelt samen met mensen van de gemeente een plan op hoe je dat gaat doen en voert dit plan ook uit. 

 

Heb je vragen of opmerkingen over of voor de kinderburgemeester? Mail deze dan naar kinderburgemeester@debilt.nl.

 

De kinderburgemeester van De Bilt heeft een eigen Instagramaccount! www.instagram.com/kinderburgemeester_de_bilt. Leuk om hem te volgen!