Kinderburgemeester

Renske Iseger is de kinderburgemeester van gemeente De Bilt voor het schooljaar 2022/2023.  Renske is 10 jaar en komt uit Groenekan. Zij vertegenwoordigt de jeugd in de gemeente en zet zich met name in voor het door haar aangedragen thema 'meer muziek voor kinderen'. Ze is tijdens de raadsvergadering van 29 september 2022 officieel geïnstalleerd als kinderburgemeester.

Nieuwe Biltse kinderburgemeester gezocht!

Voor het schooljaar 2023-2024 zijn we weer op zoek naar een nieuwe kinderburgemeester. We zoeken een kinderburgemeester van 10 t/m 14 jaar, die op wil komen voor het belang van de jeugd. De komende weken kunnen kinderen hiervoor solliciteren met een vlog.

In de onderstaande video nodigt burgemeester Sjoerd Potters je uit om te solliciteren voor een prachtige functie: kinderburgemeester van gemeente De Bilt.

  • Je vertegenwoordigt de kinderen die wonen in de gemeente De Bilt (Bilthoven, De Bilt, Groenekan, Hollandsche Rading, Maartensdijk en Westbroek). Andere kinderen uit de gemeente kunnen bij jou aangeven wat zijn belangrijk vinden. Je praat hierover met de burgemeester en de gemeenteraad.
  • Je gaat met de burgemeester mee naar evenementen en houdt daar soms een korte toespraak. Denk bijvoorbeeld aan Koningsdag, Mathildedag, de intocht van Sinterklaas en de herdenkingen op 4 mei.
  • Je hebt een onderwerp waar jij je speciaal voor wilt inzetten als kinderburgemeester. Je stelt samen met mensen van de gemeente een plan op hoe je dat gaat doen en voert dit plan ook uit. 

 

Maak een filmpje van max. 2 minuten met de volgende onderdelen:

  1. je naam, leeftijd en op welke school je zit
  2. vertel waarom jij de nieuwe kinderburgemeester van De Bilt wilt worden
  3. vertel wat jij als kinderburgemeester wilt gaan doen voor de jeugd. Wat wordt het onderwerp waar jij mee aan de slag wil? 
  • Praat over je sollicitatie met je ouders/verzorgers, want zij moeten wel toestemming geven. 
  • Solliciteer door je filmpje vóór woensdag 31 mei 2023 naar kinderburgemeester@debilt.nl te versturen met daarbij je volledige naam, geboortedatum, adres en een telefoonnummer van je ouders/verzorgers. 
  • Let op! Als je het filmpje per mail stuurt, dan mag het maximaal 10 mb groot zijn. Je kunt het ook versturen met behulp van een programma als wetransfer of deel een (privé) link van bijvoorbeeld YouTube.
  • Alle sollicitaties worden beoordeeld door een selectiecommissie. De selectiecommissie kiest drie kinderen uit die komend schooljaar kinderburgemeester kunnen worden. Deze drie kandidaten gaan vervolgens op ‘selectiegesprek’: de data voor de selectiegesprekken worden nog bekend gemaakt. Uit deze gesprekken komt een genomineerde kandidaat uit die op woensdag 5 juli op ‘sollicitatiegesprek’ gaat bij burgemeester Potters. Bij de gesprekken zijn de ouders of verzorgers ook aanwezig.

Onze kinderburgemeester Renske heeft als thema ‘meer muziek voor kinderen’. Zelf groeit ze op met muziek, heeft muzikale ouders en ziet de meerwaarde van muziek voor kinderen (creatiever, betere concentratie, plezier beleven aan muziek maken, mooie tijdsbesteding, sociaal – met elkaar). Onder andere door de organisatie van de Muziekchallenge zou ze dit thema meer onder de aandacht brengen zodat meer kinderen met muziek in aanraking komen.

Wat?

Kinderburgemeester Renske daagt jullie uit om een leuk filmpje te maken waarin muziek een rol speelt. Dat mag van alles zijn: zingen, dansen, rappen, spelen van een muziekinstrument, noem maar op…als er maar muziek in voorkomt…en jij/jullie natuurlijk!

Wie?

Ben je tussen de 8 en 14 jaar? Dan ben jíj wie we zoeken!

Wanneer?

Stuur je filmpje vóór 19 mei op naar kinderburgemeester@debilt.nl en win een mooie prijs!

Begin juni sluiten we het af met een spetterend eindfeest!

Meer info

Regelmatig deelt Renske ook leuke filmpjes op Instagram. Dus volg haar zeker op Instagram!

Heb je vragen of opmerkingen over of voor de kinderburgemeester? Mail deze dan naar kinderburgemeester@debilt.nl.

 

De kinderburgemeester van De Bilt heeft een eigen Instagramaccount! www.instagram.com/kinderburgemeester_de_bilt. Leuk om haar te volgen!