Koninklijke onderscheidingen

Neem voor de mogelijkheden altijd contact op met mevrouw A. Bovée, Kabinetszaken via 030 - 228 95 69. Zij kan u in grote lijnen vertellen of de verdiensten inderdaad bijzonder genoeg zijn om voor een onderscheiding in aanmerking te komen. Zo voorkomt u teleurstellingen en weet u zeker dat het verzoek op de juiste manier in behandeling wordt genomen.

Waar aanvragen?

Wilt u dat het lintje uitgereikt wordt bij de Algemene Decoratie (lintjesregen) rond Koningsdag, zorgt u er dan voor dat uw complete aanvraag uiterlijk 1 juni binnen is. Wilt u dat het lintje wordt uitgereikt tijdens een bijzondere gelegenheid, (bijvoorbeeld bij afscheid of jubileum) zorgt u er dan voor dat u uw aanvraag 5 maanden vóór de bewuste datum indient.

Wilt u iemand voordragen voor een lintje?

Dit begint met het invullen van een kort online verzoekformulier op de site www.lintjes.nl. Dit formulier wordt automatisch verstuurd naar mevrouw A. Bovée, verantwoordelijk voor Kabinetszaken binnen de gemeente De Bilt.

Zij beoordeelt het verzoek en kijkt of er voldoende aanleiding is om over te gaan tot voordracht. Het kan zijn dat er nog contact met u wordt opgenomen om een en ander door te spreken. Daarna ontvangt u per e-mail een link naar het complete digitale voorstelformulier.