Communicatieadviseur

Categorieën

 • 32-36 uur
 • hbo
 • wo
 • vaste baan

Ben jij op zoek naar een nieuwe baan waarin je samen met jouw collega’s het verschil kunt maken voor onze inwoners? Onze wethouders adviseren, inwoners informeren, journalisten te woord staan én meewerken aan topcommunicatie van onze gemeente? Werken in een kleurrijk team met ruim baan voor zelforganisatie en een goede werk-privébalans? Welkom in De Bilt!

Wat ga je doen?

Als je een gevarieerde baan zoekt, dan is deze functie echt wat voor jou. Je wordt gekoppeld aan een van onze wethouders, dus alles wat in diens portefeuille zit, is ook meteen jouw werkgebied. Daarom hopen we dat jij breed inzetbaar bent, oog hebt voor onze inwoners en weet wat er speelt in de samenleving. Je hoeft als communicatieadviseur geen inhoudelijk deskundige te zijn, maar het helpt als je je makkelijk dingen eigen maakt. Zo ben je een fijne en betrouwbare gesprekspartner voor ’jouw’ wethouder en je collega’s, bijvoorbeeld in de wekelijkse portefeuillehoudersoverleggen (PHO’s). In zulke gesprekken ben jij niet op je mondje gevallen, geef je helder advies en weet je collega’s te overtuigen.

Samen met jouw mede-adviseurs Jeannette, Sander en Femke ben jij de vraagbaak voor grote en kleine communicatievraagstukken. Met hen organiseer je ook het persgesprek en onderhoud je contacten met de media. Ook draai je mee in de piketdienst en verzorg je de communicatie tijdens crises. 

Een kijkje in de keuken: hoe ziet jouw werkweek eruit?

Op maandag maak je onderdeel uit van het portefeuillehoudersoverleg en bespreek je – samen met de wethouder en andere collega’s – de verschillende dossiers en breng je communicatieadvies uit. Op dinsdag heb je in de ochtend een weekstart met het hele team (advies en webteam) en komen diverse punten aan bod: de actielijst, delen we waar we mee bezig zijn, hebben we info- en brainstormsessies. Aangezien je gelinkt bent – door de portefeuille van jouw wethouder – aan diverse onderwerpen, bestaat de rest van jouw week aan werken aan/overleg met collega’s over deze dossiers, handelen we persvragen af en ad hoc acties. Geen werkweek zo dynamisch als die van een communicatieadviseur!

Jouw team

Binnen gemeente De Bilt werken we in zelforganiserende teams. Jij gaat deel uitmaken van het fijne team Communicatie. We noemden al even Femke, Sander en Jeannette, maar je werkt ook regelmatig samen met onze all-round communicatiemedewerker Julia. En als het over online communicatie gaat, dan moet je zijn bij Miranda (zij weet alles van ons intranet) en Wiebke (foto’s, video’s, vormgeving). Jouw teamgenoot Wietse is adviseur digitale dienstverlening en met Dennis spar je over content en social media. Omdat we zelforganiserend werken, vervul je, naast het reguliere werk, ook één of meer teamrollen.

Onze collega Dennis vertelt je graag meer over het werken bij onze gemeente:

Wat neem je mee?

Jij bent een no-nonsense communicatieadviseur, een echte aanpakker en hebt gevoel voor humor. Je stelt de juiste vragen, hebt gevoel voor politieke verhoudingen en weet de juiste toon te vinden in jouw communicatie. Je hebt een scherpe blik, vlotte pen en bent zowel resultaatgericht als creatief. Je kent je eigen grenzen goed en je kunt snel handelen.

Je functioneert op HBO-/WO-niveau. Bij voorkeur heb je ten minste vijf jaar werkervaring als communicatieadviseur binnen een politiek-bestuurlijke omgeving of gemeente. Ervaring met crisiscommunicatie en gebiedsgericht werken is mooi meegenomen. Mis je hierin nog wat ervaring, maar leer je snel en wil je je op dit vlak ontwikkelen? Solliciteer dan vooral ook!

Wat bieden we?

Wij bieden een leuke, veelzijdige baan met veel vrijheid én verantwoordelijkheid, midden in Nederland. In jouw functie draag je bij aan een mooiere wereld voor onze inwoners. We werken als team graag voornamelijk op kantoor, dat vinden we het prettigst werken. Maar nu en dan thuiswerken is natuurlijk geen probleem! Je krijgt 230 nieuwe collega’s die jou waarderen en inspireren. In onze Bilthal kun je altijd terecht voor een praatje met een van hen. En als je daar toch bent, neem je meteen even een stuk fruit mee. Klinkt goed, toch?

 • Afhankelijk van opleiding en ervaring bieden we een salaris van minimaal € 3.558 (schaal 10) tot maximaal € 5.621 (schaal 10A) bruto per maand. Bedragen gelden bij een 36-urige werkweek (salarispeil 1 januari 2024).
 • We geloven in een langdurige samenwerking. Bij indiensttreding krijg je daarom direct een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd aangeboden.
 • Naast het salaris krijg je een individueel keuzebudget (IKB) (17,05% van je salaris) dat je kunt besteden voor de aankoop van verlofuren, de aanschaf van een fiets of het volgen van een opleiding. Je kunt het keuzebudget uiteraard ook laten uitbetalen.
 • Reiskostenvergoeding woon-werkverkeer en thuiswerkvergoeding.
 • Een zakelijke telefoon en een laptop.
 • Actieve personeelsvereniging.
 • 194,4 vakantie-uren bij een 36-urige werkweek.
 • Opleidingsmogelijkheden onder andere via ons eigen leerportaal.

Interesse?

Enthousiast geworden om aan de slag te gaan bij gemeente De Bilt? Solliciteer dan meteen via onderstaande knop! Wij ontvangen jouw CV en/of motivatiebrief graag. Je kun je brief richten aan Sandra Blaz, HR-consulent. 

Deze vacature blijft openstaan totdat de functie is ingevuld.

Heb je nog vragen? Die beantwoorden we graag! Bel Jeannette Disseldorp, Senior Communicatieadviseur via 06 18 73 11 50 of mail naar j.disseldorp@debilt.nl.
 
Je bent ook altijd welkom om een kopje koffie te komen drinken en kennis te maken.

Solliciteer via Gemeentebanen

Zo werkt het in De Bilt

Gemeente De Bilt heeft ruim 43.000 inwoners en bestaat uit zes kernen: Bilthoven, De Bilt, Groenekan, Maartensdijk, Hollandsche Rading en Westbroek. Bijzonder aan de gemeente is de groene ligging in een stedelijke regio. Wij werken aan een leefbaarder, groener, duurzamer en ondernemender De Bilt. Zin om hieraan bij te dragen? Bekijk onderstaande video (of ons YouTube-kanaal) om te zien wat gemeente De Bilt nog meer te bieden heeft.

De afgelopen jaren hebben we belangrijke stappen gezet om meer opgavengestuurd en gebiedsgericht te werken. Daarnaast bouwen we verder aan een organisatie die flexibel is en slagkracht heeft: we werken vanuit kleine, zelforganiserende teams met een heldere kernopdracht. Meer weten? Lees ons organisatieverhaal

Bekijk wat gemeente De Bilt nog meer te bieden heeft in onderstaande video.

Ten slotte

We vinden het belangrijk dat iedereen zich thuis voelt in onze organisatie. Daarom verwelkomen we diversiteit in onze organisatie. Of dat nu gaat om verschil in achtergrond, leeftijd, geaardheid, arbeidsbeperking of anderszins. Verschillen tussen collega’s geven variatie in bijvoorbeeld kennis, ervaring en kwaliteiten. Zo kunnen we het werk in, met én voor onze gemeente nog beter doen.

Delen? Ja graag! Acquisitie? Nee, bedankt.