Informatie voor politieke partijen

Op 17 maart 2021 is de Tweede Kamerverkiezing. Op deze pagina vindt u informatie en belangrijke data voor politieke partijen.

Meer informatie voor politieke partijen op kiesraad.nl

Verkiezingsborden

Gemeente De Bilt plaatst in elke kern tenminste één bord voor de verkiezingsposters van de politieke partijen. Het zijn deze keer voorbedrukte borden, er wordt dus niet door de politieke partijen zelf geplakt.

Wilt u uw verkiezingsposter op de borden in gemeente De Bilt laten plaatsen? Dat kan! Stuur een bestand met uw poster voor 31 januari per mail naar verkiezingen@bordbusters.nl. Het bestand moet voldoen aan de aanleverspecificaties (pdf, 159 KB) .

Verklaringen van ondersteuning

Doet uw partij voor het eerst mee aan de Tweede Kamerverkiezing? Of heeft uw partij bij de vorige Tweede Kamerverkiezing geen zetel behaald? Dan moet u op de dag kandidaatstelling minimaal 30 ondersteuningsverklaringen per kieskring inleveren bij het centraal stembureau (de Kiesraad). De kiesgerechtigde moet de ondersteuningsverklaring afleggen in de gemeente waar hij als kiezer geregistreerd staat. Meer informatie hierover leest u op de website van de Kiesraad.

Kiesgerechtigden die in De Bilt als kiezer geregistreerd staan en uw partij willen ondersteunen, moeten naar het gemeentehuis komen en daar de verklaring ondertekenen. Dit kan vanaf 4 januari tot en met 1 februari op afspraak via onderstaande button.

Let op: De ondersteuner moet een vooraf ingevulde verklaring en een geldig legitimatiebewijs meenemen. De verklaring wordt op het gemeentehuis ondertekend.

Afspraak maken ondersteuningsverklaring

Zitting hoofdstembureau

Op maandag 22 maart om 10.00 uur stelt het hoofdstembureau (gemeente Utrecht) de aantallen stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen in de kieskring Utrecht vast. De kieskring Utrecht is de hele provincie Utrecht. Deze zitting is openbaar.
Op de website van de gemeente Utrecht vindt u meer informatie over hoe u de zitting (online) kunt bijwonen.

Belangrijke datums

Scroll de tabel om meer te zien
Datum Gebeurtenis
Vanaf november 2020 Stembureauleden kunnen zich aanmelden
4 januari t/m 1 februari 2021 Afleggen van ondersteuningsverklaringen op het gemeentehuis
1 februari 2021 Afleggen van ondersteuningsverklaringen op het gemeentehuis
Uiterlijk 4 februari 2021 Verkiezingsborden worden geplaatst
Uiterlijk 26 februari 2021 Stempassen worden thuisbezorgd
uiterlijk 12 maart 2021 Kandidatenlijsten worden thuisbezorgd
15 en 16 maart 2021 Vervroegd uitbrengen van de stem mogelijk op de vier daarvoor aangewezen locaties
17 maart 2021 Tweede Kamerverkiezingen
22 maart 2021 10.00 uur Openbare zitting van het hoofdstembureau Utrecht: vaststellen aantal stemmen in de kieskring Utrecht