Hulp nodig of hulp bieden?

Heeft u hulp nodig? Wilt u met iemand praten? Of wilt u uw initiatief voor hulp delen? Dat kan!

MENS De Bilt heeft een overzicht gemaakt van de mogelijkheden in gemeente De Bilt en in het land. MENS De Bilt is dé organisatie voor maatschappelijke ondersteuning in de gemeente De Bilt. 

Bekijk het overzicht met hulp op de website van MENS De Bilt.

Ook met andere vragen over welzijn en zorg kunt u contact opnemen met MENS De Bilt.

Steunpunt Mantelzorg

Mantelzorg is vaak al een zware taak die mensen met liefde voor naasten vervullen. Het coronavirus en de maatregelen daartegen maken het werk van de mantelzorger er zeker niet makkelijker op. Zorg en ondersteuning zijn deels weggevallen, waardoor het beroep op de mantelzorger nog groter wordt en de kans op overbelasting toeneemt.

De consulenten van Steunpunt Mantelzorg zijn onverminderd bereikbaar voor deze mantelzorgers: zij denken mee, organiseren extra hulp of ondersteuning en bieden emotionele steun. Bent u mantelzorger en heeft u vragen voor de consulenten? Zij lezen en beantwoorden elke werkdag de e-mails die binnenkomen op mantelzorg@mensdebilt.nl. De mantelzorg-consulenten zijn ook telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur: 06 -13 07 11 29 (Marianne) of 06 - 16 70 69 34 (Liesje).

Als de spanningen thuis oplopen…

We blijven nu zoveel mogelijk thuis. In veel huishoudens gaat dit goed, maar soms lopen de spanningen op. De publicatie ‘Wat als de spanningen thuis oplopen?’ biedt tips om dit te voorkomen en verwijst naar hulp als het toch uit de hand loopt. De publicatie is te vinden op de site www.ikvermoedhuiselijkgeweld.nl.