Sport

Vanaf 29 april is er voor kinderen en jongeren al meer ruimte voor georganiseerde buitensport en -spel (geen officiële wedstrijden). Vanaf 11 mei kunnen volwassenen ook buiten sporten als zij zich houden aan de 1,5 meter afstand.

  • Kinderen tot en met 18 jaar kunnen onder begeleiding buiten samen sporten, bewegen en activiteiten volgen
  • Buiten sporten in groepen is voor alle leeftijden toegestaan met ingang van 11 mei, als er 1,5 meter afstand tot elkaar kan worden gehouden

Belangrijke beperkingen zijn:

  • kleedkamers en douches blijven dicht
  • kantines blijven dicht
  • geen ouders langs de lijn.

Kinderen tot en met 12 jaar

Kinderen tot en met 12 jaar kunnen onder begeleiding samen buiten sporten. Kijk op de website van de vereniging waar uw kind lid van is, hoe trainingen en activiteiten weer worden georganiseerd.

Extra aanbod voor niet-leden

De buurtsportcoaches en de verenigingen in de gemeente De Bilt maken het extra sportaanbod voor niet-leden tot en met 12 jaar zichtbaar op de website www.sjorssportief.nl. Vul uw woonplaats in. U ziet daar het aanbod via het filter in de categorie ‘Veilig sporten: Jeugd t/m 12 jaar’. U kunt uw kind eenvoudig aanmelden via deze site.

Het aanbod op Sjors sportief wordt steeds verder aangevuld. Nog geen aanbod in uw woonplaats? U kunt ook kiezen voor een sport in een andere plaats in de gemeente.

Jongeren van 13 tot en met 18 jaar

Ook voor jongeren van 13 tot en met 18 jaar gaan sportclubs weer buiten trainingen geven. Hoe en wanneer precies leest u op de websites van de verschillende sportaanbieders zelf. Voor deze jongeren geldt dat zij, onder begeleiding, buiten mogen sporten met elkaar, maar op 1,5 meter afstand van elkaar.

Extra aanbod voor niet-leden

Het sportaanbod voor niet-leden tot en met 18 jaar staat ook www.sjorssportief.nl. Zoek op woonplaats en gebruik het filter 'Veilig sporten: jongeren 13-18 jr'. Iets interessants gevonden? Aanmelden gaat ook via deze site. Het aanbod op Sjors sportief wordt steeds verder aangevuld.

Vragen en informatie

Heeft u als ouder, (jonge) sporter of aanbieder van buitensport- of beweegactiviteiten vragen? Neem dan contact op met Simon Ott (beleidsmedewerker sport gemeente De Bilt) via s.ott@debilt.nl of via telefoonnummer 030 - 228 95 57.

Spelregels

NOC*NSF en Vereniging Sport en Gemeenten hebben voor het gedeeltelijk openstellen van sportactiviteiten de spelregels gevisualiseerd. Het landelijke protocol verantwoord sporten kunt u vinden op de website van NOC*NSF (sportprotocol). Hier kunt u ook de nieuwe voorlichtingsposters met spelregels downloaden.