Basisschool Het Zonnewiel wint ‘Zwerfafval challenge’

Kinderburgemeester Feline heeft onlangs een ‘Zwerfafval challenge’ georganiseerd voor de basisscholen in alle kernen van gemeente De Bilt. Basisschool Het Zonnewiel uit De Bilt heeft met hun leerlingen het meeste zwerfafval verzameld en is daarmee winnaar geworden van de Zwerfafval challenge 2022. 

Onze kinderburgermeester Feline Lauret heeft als thema Duurzaamheid voor haar kinderburgemeesterschap gekozen. Zij wil graag de jonge generatie bewust maken van een duurzaam leven en wat je hier als jong individu aan kan bijdragen. Het doel van de zwerfafval challenge was om kinderen te betrekken bij het zwerfafval dat in de gemeente ligt en wat zwerfafval doet met de natuur. De wedstrijd is in samenwerking met Sportief in het groen (Anke Hazeleger) georganiseerd. 

Meeste vuilniszakken met zwerfafval verzameld

Basisschool Het Zonnewiel heeft met de leerlingen van de school de meeste vuilniszakken met zwerfafval opgehaald en mag zich daarom zich winnaar van de ‘Zwerfafval challenge 2022’ noemen. De leerlingen hebben zelfs printers, die half in een sloot waren gedumpt, verzameld. Burgemeester Potters sprak de kinderen toe en bedankte hen voor hun enorme inzet. Aansluitend reikte kinderburgemeester Feline de Zwerfafval challenge bokaal uit aan Meeske, één van de leerlingen van de school.

Zwerfafval challenge komt jaarlijks terug

De Zwerfafval challenge is bedacht door de huidige kinderburgemeester en bedoeld om kinderen bewust te maken van zwerfafval. Het is de bedoeling dat de ‘challenge’ jaarlijks georganiseerd gaat worden onder de basisscholen in alle kernen van gemeente De Bilt. 

Kinderburgemeester Feline: “Ik vind het belangrijk dat we als individu allemaal ons steentje bij kunnen dragen aan een betere en schonere aarde. Door het organiseren van de Zwerfafval challenge maken we kinderen bewust van het probleem van zwerfafval en wat ze zelf kunnen doen. Alle kleine stapjes maken een verschil!”