Goed nieuws voor Groenekan: Bastionweg blijft toegankelijk

De gemeente Utrecht maakt van de Bastionweg een fietsstraat. In de eerste plannen werd de weg afgesloten voor autoverkeer, waardoor inwoners van Groenekan niet langer gemakkelijk met de auto in Tuindorp in Utrecht konden komen. Op verzoek van bewonersvereniging Groenekan en wethouder Anne Brommersma heeft Utrecht de situatie onderzocht. 

De alternatieve route van Groenekan via het Robert Kochplein naar Tuindorp werd ook door het onderzoeksbureau onveilig genoemd. De gemeente Utrecht heeft na de conclusies van het onderzoek besloten de Bastionweg toegankelijk te houden voor auto’s. Het wordt wel een fietsstraat, waarbij de auto te gast is. De maximumsnelheid wordt daarbij teruggebracht tot 30 kilometer per uur.

Wethouder Brommersma is blij met de aanpassing van het plan. "Dit is heel goed nieuws voor onze Groenekanse inwoners. Ik ben blij dat de Bastionweg straks een stuk veiliger is, maar ook beschikbaar blijft voor mensen uit Groenekan die bijvoorbeeld in De Gaard boodschappen doen. Het Robert Kochplein is, zeker in de spits, niet altijd een fijne route om te gebruiken. En ik ben blij dat we op deze manier kunnen samenwerken met de gemeente Utrecht. Dat doet ook recht aan onze inwoners."