Doe mee met het nieuwe Burgernet

Werk samen met de politie aan veiligheid in uw omgeving. Elke deelnemer van Burgernet maakt de buurt een stukje veiliger. Want hoe meer mensen meedoen, hoe sneller een persoon of voertuig wordt gevonden. Burgernet is een samenwerkingsverband van gemeenten, inwoners en politie voor het direct opsporen van bijvoorbeeld personen of voertuigen. 

Vanaf 1 september 2023 is Burgernet gestopt met het versturen van sms/spraakberichten. Als u berichten van Burgernet wilt blijven ontvangen, kunt u meedoen via de Burgernetapp. Hiermee is uw privacy beter geborgd omdat u zich niet als deelnemer hoeft te registreren. Daarnaast biedt de app veel meer mogelijkheden dan sms/spraak. 

Hoe werkt de Burgernetapp?

De Burgernetapp werkt heel eenvoudig. Als deelnemer ontvangt u via de app een kort bericht met de vraag om uit te kijken naar een persoon of voertuig. Vaak gaat het om een vermissing, diefstal, een overval of een verdachte situatie. Als u iets ziet dat van belang is, kunt u rechtstreeks via de app bellen met de meldkamer van de politie. U kunt ook een foto meesturen via de app wanneer u denkt de gezochte persoon te zien. U krijgt altijd een afloopbericht waarin het resultaat van de actie wordt vermeld, ook als iemand nog niet is gevonden.

Deelname is anoniem

De app gebruikt de locatie van uw smartphone om berichten te sturen over incidenten in uw omgeving. Ook als u van huis bent. De berichten kunt u eenvoudig delen via WhatsApp of op sociale media. Download de app gratis in de App-store of Google Play. Deelname is anoniem, uw gegevens of locatie worden niet bijgehouden.