Gebruiksverzoek golfbaan in het Noorderpark

De initiatiefnemer van golfbaan Ruigenhoek in het Noorderpark heeft bij de gemeente De Bilt afgelopen week een exploitatieverzoek (gebruiksverzoek) ingediend voor een horecavergunning in het golfcentrum.

De gemeente De Bilt toetst het verzoek aan de gebruiksregels van het bestemmingsplan. Wanneer de gemeente de vergunning verleent, volgt de formele ter inzagelegging. Tijdens deze periode kunnen belanghebbenden zienswijzen over de vergunning indienen bij de gemeente. Zowel het besluit over het verlenen van de vergunning als de periode van ter inzagelegging publiceert de gemeente in de Biltse Courant, de Vierklank en op de gemeentelijke website. De omwonenden krijgen deze informatie persoonlijk.

Het verzoek gaat in totaal om 1.150 m2 horeca: op beide etages 200 m2 restaurant, een terras van 200 m2 op de begane grond en 550 m2 terras op de eerste etage (bij de driving ranges). Het totale golfcentrum beslaat 1.500 m2. 

De gemeente gaat het verzoek nu beoordelen. Al besloten is dat de horeca gerelateerd moet zijn aan de sport en gebruikers van het recreatiegebied. De horeca moet daarom ook gekoppeld zijn aan de openingsuren van de golfbaan; ’s avonds om 22.00 uur moet de buitenverlichting uit zijn en om 24.00 uur moet het pand sluiten. De horecagelegenheid kan en mag niet functioneren als een evenementenlocatie. 

Sessie met gemeenteraad

Op initiatief van wethouder Anne Marie ’t Hart en een verzoek uit de raad heeft dinsdagavond 21 juni  een technische sessie plaatsgevonden over de ontwikkelingen bij golfcentrum Ruigenhoek. Tijdens een technische sessie kunnen de raad en commissie de ambtenaren bevragen over een onderwerp. Het was een nuttige avond waarbij ook nieuwe raadsleden goed op vlieghoogte zijn gebracht. Naar aanleiding van de technische sessie is er vanuit enkele raadsleden het verzoek gekomen in de raad op korte termijn verder politiek door te spreken over het golfcentrum. 

Verder hervat het college de gesprekken met omwonenden en initiatiefnemer om zorgen te bespreken en waar mogelijk deze weg nemen.