Gratis menstruatieproducten in gemeente De Bilt

In Nederland heeft 1 op de 10 vrouwen geen geld voor menstruatieproducten. Dit zorgt ervoor dat (jonge) vrouwen zich niet altijd comfortabel voelen en niet naar werk of school gaan. Daarom kent de gemeente subsidie toe aan het Armoedefonds om gratis menstruatieproducten beschikbaar te stellen op verschillende locaties in de gemeente. 

Vrouwen die weinig geld te besteden hebben, kunnen gratis maandverband en tampons krijgen bij één van de uitgiftepunten in de gemeente. Gemeente De Bilt gaat hiervoor samenwerken met het Armoedefonds. 

Op dit moment is er een uitgiftepunt bij de Voedselbank De Bilt, Minibieb Maartensdijk, CJG De Bilt, Cultureel en vergadercentrum HF Witte, WVT De Bilt en Sporthal de Vierstee.

Wethouder Krischan Hagedoorn (sociaal domein): “Te weinig geld hebben mag meedoen nooit in de weg staan. Dat 1 op de 10 vrouwen niet altijd genoeg geld heeft voor menstruatieproducten vind ik heel erg. Met deze uitgiftepunten kunnen we in een belangrijke behoefte voorzien. Ik hoop dat we een flink aantal nieuwe locaties kunnen openen.”

Help mee

In samenwerking met het Armoedefonds zoeken we naar meer plekken om menstruatieproducten-uitgiftepunten (MUP’s) te installeren. Verenigingen, organisaties en andere centrale instellingen in onze gemeente kunnen een eigen MUP aanvragen bij de gemeente.

Bent u een vereniging of een organisatie die een uitgiftepunt wil faciliteren? Meld u dan aan bij gemeente De Bilt. Mail naar Petra Roos: p.roos@debilt.nl.