Isolatieadvies en energiebesparende maatregelen voor 6.400 inwoners

De gemeente De Bilt heeft van het Rijk bijna 600.000 euro subsidie gekregen om inwoners te helpen bij het verminderen van hun energieverbruik. Met de subsidie kan de gemeente minimaal 6.400 huishoudens isolatie- en verduurzamingsadvies en energiebesparende maatregelen aanbieden. Zeker de helft van de huishoudens die in aanmerking komen zijn huurders. Bewoners besparen met kleine maatregelen al gauw flink op hun energiekosten.

Nog dit jaar start de gemeente een traject waarbij 1.000 huiseigenaren een isolatie-en verduurzamingsadvies kunnen ontvangen via de IKwoon-app. 3.900 huurders biedt de gemeente de komende periode de mogelijkheid voor het nemen van kleine energiebesparende maatregelen, met cadeaubonnen voor bijvoorbeeld tochtstrippen, radiatorfolie, ledlampen, een waterbesparende douchekop of praktische hulp. Tot slot kunnen 1.500 huiseigenaren deelnemen aan een inkoopactie voor grotere energiebesparende maatregelen, o.a. spouwmuurisolatie, vloerisolatie, HR++-glas, hybride warmtepompen en zonnepanelen.

Isolatie- en verduurzamingsadvies via de IKwoon-app

Woningeigenaren kunnen vanaf mei eenvoudig inzicht krijgen in interessante verduurzamings-mogelijkheden van hun woning via de IKwoon-app. Na het invullen van een aantal vragen, maakt de IKwoon-app een isolatieplan op maat. De app bepaalt op basis van een vragenlijst wat de slimste, snelste en goedkoopste oplossingen zijn om een woning te verduurzamen. Daarbij speelt de app ook in op woonwensen. Wil je bijvoorbeeld een extra slaapkamer op zolder maken? Of wil je juist graag gelijkvloers gaan wonen? Dit zijn voorbeelden van mooie momenten om ook direct je woning te verduurzamen. Zo woon je in één keer comfortabeler én duurzamer! IKwoon gaat in mei live voor alle inwoners van de gemeente De Bilt via www.jouwhuisslimmer.nl

Blijf op de hoogte

De subsidieregeling waar het hier om gaat heet officieel de Regeling Reductie Energiegebruik (Woningen) (RREW & RRE). De komende maanden werkt gemeente De Bilt de plannen voor het inzetten van de subsidies verder uit. Dat doen we samen met Beng!, de Woongroen en het energieloket Jouw Huis Slimmer. Er wordt ook gewerkt aan een plan om zo veel mogelijk mensen te attenderen op deze subsidiemogelijkheid. 

Op www.jouwhuisslimmer.nl leest u alvast wat u nog meer kunt doen om uw huis te verduurzamen.