Koel de zomer in met woningisolatie

Warmte binnen én buiten je huis houden

De zomervakantie is weer (bijna) begonnen! Deze warme dagen met hoge temperaturen zorgen ook voor hittestress. Een goede manier om dan het hoofd koel te houden is het isoleren van uw woning.

Isoleren zorgt er niet alleen voor dat warmte in de winter in uw woning blijft, het zorgt er ook voor dat de warmte in hete zomerdagen juist buiten blijft. Let er wel op dat u de zon óók buiten uw woning houdt als deze op de ramen staat, door bijvoorbeeld de gordijnen te sluiten.

Soorten isolatie

Er zijn verschillende manieren om uw huis te isoleren. Spouwmuurisolatie is een goede optie als een spouw aanwezig is. De spouwmuren van woningen gebouwd voor 1980 zijn vaak niet geïsoleerd, en ook voor woningen gebouwd tijdens de jaren ’80 en ’90 is de spouwmuur (extra) isoleren een eenvoudige maatregel. Denk ook aan dakisolatie wat zorgt voor een koelere slaapverdieping en veel stookkosten bespaart in de winter. U kunt isoleren aan de binnen- en aan de buitenkant van het dak. Ook vloerisolatie is een goede optie: geen warme voeten meer in de zomer en minder vocht in huis. 

Geld besparen

Acht op de tien woningen in De Bilt hebben energielabel C of lager. Deze woningen kunnen nog beter worden geïsoleerd voor de toekomst. Dit betekent dat hier een enorme kans ligt! Het isoleren van uw woning heeft meerdere voordelen: u heeft minder last van kou en tocht, uw energiekosten dalen, uw woning wordt meer waard én u krijgt een lagere CO2-uitstoot! 

Maak nu een plan voor het verduurzamen van uw woning met Ikwoon wat u kunt vinden op ons online energieloket: www.jouwhuisslimmer.nl/de-bilt. Weet u waar u het beste kunt beginnen met verduurzamen? Vraag dan voor 15 augustus offertes aan voor de inkoopkoopactie, ook deze staat op ons energieloket www.jouwhuisslimmer.nl/de-bilt