Nachtegaallaan weer open voor alle verkeer

De Nachtegaallaan in Bilthoven was een aantal maanden afgesloten, maar vanaf donderdag 13 juli is de weg weer open voor alle verkeer. 

Herinrichting

In de afgelopen maanden is hard gewerkt aan de herinrichting van de Nachtegaallaan in Bilthoven. Het wegdek is vernieuwd, de riolering in zijn geheel vervangen en in capaciteit uitgebreid om bestand te zijn tegen de wateroverlast en droogte. Via verschillende omleidingsroutes werd het verkeer omgeleid. 

Participatie

De nieuwe inrichting is samen met de aanwonenden uitgewerkt. In overleg met de bewoners is onder andere het stuk tussen de Plein Vogelenzang en het centrum voorzien van een trottoir. Daarnaast is er een rechtstreekse verbinding gemaakt tussen de Merellaan richting het Vinkenplein. 

Toekomstbestendig

Wethouder beheer openbare ruimte, Pim van de Veerdonk, is blij met het resultaat: “in de afgelopen maanden is aan zowel de Leyenseweg als de Nachtegaallaan gewerkt om ze aan te passen aan de veranderende weersomstandigheden en bovendien toekomstbestendig te maken. Ook hier was enige hinder niet te vermijden. Gelukkig hebben alle direct betrokkenen goed samengewerkt. Met de openstelling van de Nachtegaallaan is het laatste stuk van het winkelgebied weer op orde gebracht. Ik dank met name de omwonenden voor het begrip en ik ben ervan overtuigd dat deze laan de komende tientallen jaren weer mee kan”! 

Beplanting

Tijdens de werkzaamheden zijn een aantal bomen gekapt. Voor herbeplanting zal worden zorggedragen. In de straat zal er aan beide kanten een haag gepland worden om de laan weer haar groene karakter terug te geven. Vanwege de huidige weersomstandigheden staat de beplanting in het najaar gepland.