Nieuwe beweegroute in gemeente De Bilt

Bewegen en sporten is belangrijk voor lichaam en geest en draagt bij aan het welbevinden van inwoners. Als gemeente willen we bewegen daarom stimuleren en zo aantrekkelijk, gratis en makkelijk mogelijk maken. In samenwerking met het bedrijf QR-FIT heeft de gemeente een beweegroute uitgezet in kernen De Bilt en Bilthoven. 
Op vrijdag 23 september om 14.15 uur wordt deze nieuwste beweegroute van QR-FIT officieel geopend. 

Voor jong en oud, beginner of gevorderd

De beweegroute is geen trimbaan met hindernissen maar een uitgezette route met paaltjes met een QR code. Door deze codes te scannen met je smartphone krijg je een oefeningen die je op je eigen niveau kunt uitvoeren. Of je nu een beginnende sporter bent of een expert in bewegen, QR-FIT heeft de perfecte work-out voor iedereen; jong en oud. De oefeningen zijn afwisselend en veranderen iedere dag.

Verbeteren van kracht en coördinatie

Wethouder Smolenaers: “Bewegen is belangrijk voor iedereen. Deze oefeningen helpen om kracht en coördinatie te verbeteren, het enige wat je nodig hebt is je smartphone en de app is gratis. In coronatijd is bewegen en sporten er voor veel mensen bij ingeschoten. We zien dat veel mensen wel genoeg bewegen maar dat hun kracht en coördinatie achteruit gaan. Met de app kan iedereen hier op zijn eigen manier en niveau wat aan doen, lekker buiten, vlakbij huis.”

Nu alleen nog in kernen De Bilt en Bilthoven

De beweegroute loopt enerzijds door het dorp De Bilt langs de scholen De Rietakker, De Regenboog en Groen van Prinsterer en anderzijds door het groen van bezoekerscentrum Beerschoten naar het Biltse meertje in Bilthoven. Je kunt kiezen voor een kleine of grote route.
Op termijn zal er ook gekeken worden naar mogelijkheden om de beweegroutes uit te breiden naar andere kernen. 

Opening van beweegroute op 23 september

Op vrijdagmiddag 23 september is het openingsevent van de beweegroute. De start is om 14.15 uur bij De Regenboogschool in De Bilt en om 14.40 uur bij het Biltse meertje. Meld je aan op www.QR-FIT.nl/events of kom langs. 

Je kunt ook nu al beginnen. Download de gratis app ‘QR-Fit’ en kies de plek waar je wilt starten met de beweegroute.