Oproep burgemeester Sjoerd Potters

Beste inwoners,

Ik maak mij grote zorgen om uw gezondheid nu de besmettingscijfers weer stijgen. Het betekent, dat ieder van ons nog beter zijn best moet doen om dit ellendige virus de kop in te drukken. Houd u alstublieft stringent aan de hygiënemaatregelen: was uw handen vaak, vermijd drukke gelegenheden, draag uw mondmasker, houd afstand, doe alleen boodschappen en beperk het aantal gasten bij u thuis tot drie. Denk niet: ‘Ach, voor die ene keer…’, maar doe het ter bescherming van uzelf en anderen.

Ik realiseer me, dat wij enorm op de proef worden gesteld, al bijna dit hele jaar. Maar juist nu met de feestdagen, wanneer we bij elkaar willen zijn, komt het erop aan. De Kerst en jaarwisseling zijn anders dan anders, maar laten we de gezelligheid binnen de maatregelen opzoeken. Dus maximaal drie gasten aan de kerstdis en ga met de jaarwisseling liever niet naar buiten. Proost binnen met uw huisgenoten en eventueel op afstand vanuit uw tuin met de buren. En zeker geen vuurwerk, want dat heeft het kabinet verboden.

Een nieuw jaar op komst. Laat het een jaar zijn waarin we het coronavirus achter ons gaan laten. Ik vertrouw op de kracht van onze samenleving dat ons dat gaat lukken. Ik vertrouw op u.

Met vriendelijke groet,

Sjoerd Potters
Burgemeester