Scholierenbezoek in de week van de duurzaamheid

Scholieren van twee middelbare scholen in de gemeente De Bilt hebben vrijdag een bezoek gebracht aan het gemeentehuis als aftrap van de Week van de Duurzaamheid.  

Tweeëntwintig leerlingen van De Werkplaats en Het Nieuwe Lyceum maakten tijdens een gevarieerd programma kennis met het werk van en de leden van de raad en het college. De deelnemers schreven een motie over een onderwerp op het gebied van duurzaamheid en gingen het debat met elkaar aan over openbaar vervoer, kernenergie en de productie van vlees. Wethouder Anne Marie ’t Hart hees met de leerlingen de duurzaamheidsvlag.

Scholierendebat

Het scholierendebat wordt sinds enkele jaren door de gemeenteraad georganiseerd. De bevlogen leerlingen maakten ook deze editie weer indruk met hun doordachte argumenten en snelle weerwoord. Na drie spannende debatrondes was de overwinning voor de leerlingen van Het Nieuwe Lyceum.
 
Raadslid en medeorganisator van het scholierenbezoek Donja Hoevers: “De jeugd heeft de toekomst en dat geeft vertrouwen! Het was echt een topdag, ik heb nu al zin in een volgende keer.”
Wethouder Krischan Hagedoorn: "Mooi om te zien dat onze jeugd zo bevlogen is om met creatieve oplossingen die duurzaamheid vorm te geven.”

Week van de Duurzaamheid

Het scholierenbezoek is de start van de Week van de Duurzaamheid. Van 6 tot en met 15 oktober zijn er tientallen acties, bijeenkomsten en activiteiten om aandacht te vragen voor duurzaamheid. Meer informatie hierover vindt u op www.duurzaamdebilt.nl/agenda