Start bouw De Werkschuit

Maandag 27 november werd er officieel gestart met de bouw van het project De Werkschuit in Bilthoven. Op de plek van de voormalige basisschool aan de Beatrixlaan komen 27 appartementen. 15 daarvan vallen onder de sociale huur en 12 appartement vallen in de categorie middenhuur.

De start van de bouw werd symbolisch uitgebeeld door het slaan van piketpaaltjes door wethouder Dolf Smolenaers, Peter Bol (Bolton Bouw), Danny Visser en Ronald Hofstede (Woongroen (voorheen Woonstichting SSW)). 

Voorafgaand aan de officiële start blikte wethouder Dolf Smolenaers terug op de aanloop naar de bouw, “Dit nieuwbouwproject was al gaande toen ik vijf jaar geleden wethouder werd in De Bilt. Het was dus een project van de lange adem.”

Daarnaast gaf dat wethouder aan dat hij trots is dat er zoveel wordt gebouwd in de gemeente. “Het woningtekort is een groot probleem. Daarom ben ik extra trots dat we vandaag starten met de bouw van De Werkschuit. Op die manier zijn er over meer dan een jaar 27 extra woonruimtes voor starters, gezinnen of alleenstaanden. Dit lijken misschien geen grote aantallen, maar er wordt veel meer gebouwd in De Bilt. Zo is vorige maand het bestemmingsplan van het bouwproject de Leyensetuin vastgesteld en zijn we druk bezig met het realiseren van zo’n 95 tijdelijke woningen. Kortom, in De Bilt wordt volop gebouwd.”