Voor de vijfde keer: Biltse Week van de Duurzaamheid

Van 7 tot en met 16 oktober 2022 is het weer de Biltse Week van de Duurzaamheid. Deze week zit vol activiteiten en bijeenkomsten over duurzame keuzes op het gebied van eten, mobiliteit, energie, bewegen en ondernemen. Ook gemeente De Bilt doet mee. 

De Week van de Duurzaamheid start op het gemeentehuis op vrijdag 7 oktober. Vervolgens zijn er de hele week verschillende activiteiten. Zo organiseert BENG! een bijeenkomst over zonnedaken in onze gemeente. Er wordt volop geplogd: wandelen of joggen én zwerfafval rapen. Er is een Tegenlicht Meetup (bekend van tv!) over duurzamer leven. In Bilthoven is de Biltse Streekmarkt met lokale en biologische producten. En in Maartensdijk pomp je op het Maertensplein je banden weer op de juiste spanning.

Schooldag van de duurzaamheid

Acht scholen in onze gemeente doen mee aan de eerste Schooldag van de Duurzaamheid op 14 oktober. Groepen 5 tot en met 8 krijgen een dagprogramma vol verbinding en duurzaamheid. De Bilt is de eerste gemeente in provincie Utrecht die hieraan meedoet. De Biltse Schooldag van de duurzaamheid – Begin vandaag voor morgen.

Vijfde editie

Het is het vijfde jaar dat in gemeente De Bilt de Week van de Duurzaamheid wordt georganiseerd. Er is een recordaantal activiteiten en bijeenkomsten. Inwoners en organisaties hebben zélf activiteiten aangemeld op de website van Duurzaam De Bilt.