Wijkoverstijgende speelplek La Plata

De gemeente De Bilt gaat samen met inwoners en overige belanghebbenden vier speelplekken opwaarderen naar wijkoverstijgende speelplekken. In kern De Bilt is dat de speelplek in de wijk La Plata bij IKC de Regenboogschool/ achter De Hessenweg. Een wijkoverstijgende speelplek is om te spelen, te sporten, te relaxen en elkaar te ontmoeten. Het is een plek voor jong en oud. Woon je in kern De Bilt? Geef dan je mening door de flitspeiling in te vullen!

Proces tot nu toe en schetsontwerp

Het opwaarderen van de speelplek in de wijk La Plata is onderdeel van het grotere herinrichtingsproject van het gebied rondom de IKC De Regenboogschool achter De Hessenweg. Wij zijn met bewoners van de wijk La Plata, basisschool De Regenboog, kinderdagverblijf Small Society én sportcoaches die actief zijn in de wijk in gesprek over de  inrichting van de speelplek. Tijdens een aantal bijeenkomsten zijn veel ideeën aangedragen; voor de herinrichting én voor de invulling van spelen en bewegen op deze plek. 
Aan de hand van de bijeenkomsten zijn we tot het volgende schetsontwerp gekomen. Het is een ontwerp waarin de speelplek een parkachtige uitstraling krijgt met veel groen, bomen en slingerende paden.
 

Meedenken

In de komende maanden gaan wij het ontwerp voor de speelplek verder uitwerken. Wil je meedenken over de inrichting van de speelplek? Vul dan de online flitspeiling in via www.debilt.nl/laplataspeelplek. Deelnemen kan van 23 augustus t/m 26 september en vraagt ongeveer 3 – 10 minuten van je tijd. 

Op verschillende plekken in kern De Bilt, waaronder speelplekken, plaatsen wij bordjes met een QR-code naar de online flitspeiling. Via deze weg kunnen inwoners en overige belanghebbenden dus ook de flitspeiling invullen.

De gemeente De Bilt heeft een basisbedrag beschikbaar voor de herinrichting van de speelplek. Wil je de speelplek nog mooier en leuker maken? Dat kan door bijvoorbeeld het werven van fondsen of door te helpen bij de uitvoering. Vind je het leuk om hierover mee te denken? Of wil je meer weten over het proces en/of de inrichting van wijkoverstijgende speelplek La Plata? Neem dan contact op met Albert Noorlander, gebiedsbeheerder De Bilt, via 030 - 228 94 27 of a.noorlander@debilt.nl.