Zorgen voor iemand in je omgeving: hoe krijg je steun als mantelzorger?

Zorg en ondersteuning voor iemand in uw naaste omgeving, dat noemen we mantelzorg. Dat kan zijn voor een ouder, kind, partner, maar ook een ander familielid, een buur of vriend. Bijna 1 op de 4 Nederlanders is mantelzorger. 

Mantelzorg is mooi om te doen. Het is fijn om een ander te kunnen helpen. Maar mantelzorg kan ook zwaar zijn. Daarom is er ondersteuning vanuit het Steunpunt Mantelzorg van MENS De Bilt. Het Steunpunt Mantelzorg organiseert activiteiten en trainingen en brengt mantelzorgers met elkaar in contact. Daarnaast bieden de mantelzorgconsulenten praktische informatie en individuele ondersteuning. Dit kan telefonisch, op kantoor, bij u thuis, of buiten wandelend.

Wethouder Krischan Hagedoorn (sociaal domein): “Het kan heel fijn zijn om ervaringen met andere mantelzorgers uit te wisselen. Of om er even uit te gaan om op krachten te komen. Het is belangrijk om ook goed voor jezelf te zorgen. Zeker als de zorg veel van je vraagt.”

Mantelzorgers kunnen zich op de site van MENS De Bilt vrijblijvend registreren als mantelzorger en zich aanmelden voor de nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van de dienstverlening van het Steunpunt Mantelzorg. De ondersteuning is gratis.