De Bilt

De Bilt is een levendige woonkern. Het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) is hier gevestigd. De naam komt van 'belt' (heuveltje). Het ligt op een van de uitlopers van de Utrechtse Heuvelrug. 

Bezienswaardigheden

De Bilt telt ongeveer 11.000 inwoners. Deze kern bestaat uit de wijken De Bilt West en De Bilt Oost. In De Bilt ligt het Van Boetzelaerpark, een park voor en door omwonenden. De Vrienden van het Van Boetzelaerpark zetten zich al sinds 2007 in voor behoud en versterking van het park. In het park wordt iedere 2e zaterdag van september de Kunstmarkt De Bilt gehouden.

Bezienswaardigheden in De Bilt zijn:

  • Atelier en beeldentuin van kunstenaar Jits Bakker
  • Landgoed Beerschoten
  • De Oude School, een in originele staat verkerend gebouw uit 1652
  • De Dorpskerk aan de Dorpsstraat uit 1652

Marianne Borger
E-mail: m.borger@debilt.nl
Telefoon: 06 28 14 97 31

Werkdagen: maandag t/m donderdag

Tycho Verheul
E-mail: t.verheul@debilt.nl
Telefoon: 06 20 74 81 17 

Werkdagen: maandag, woensdag en donderdag: 08:30 - 17:00 uur en dinsdag en vrijdag: 08:30 - 12:30 uur

Gebiedsmakelaar

De gemeente kent 3 gebieden: De Bilt, Bilthoven en en de groene kernen (Maartensdijk, Groenekan, Hollandsche Rading en Westbroek). Elke kern heeft een eigen gebiedsmakelaar: zij onderhouden een breed netwerk in de samenleving. Uw gebiedsmakelaar weet wat er speelt en kent het gebied goed.

Meer informatie over de gebiedsmakelaars

Marianne en Tycho, de gebiedsmakelaars, houden iedere maandag tussen 16.30 – 17.30 uur spreekuur in het servicecentrum Mens De Bilt aan de Molenkamp 60 in De Bilt. U bent zonder afspraak welkom en kunt bij hen terecht met uw initiatieven, vragen en ideeën voor uw buurt of dorp. 

Initiatieven inwoners

Meldingen openbare ruimte

Meldingen over o.a. defecte straatlantaarns, losliggende stoeptegels en zwerfvuil kunt u doorgeven via de pagina Melden (doorgeven meldingen openbare ruimte).