Groenekan

Groenekan is een kern in de gemeente De Bilt met veel mogelijkheden voor sport en recreatie.

Bezienswaardigheden

Groenekan telt ongeveer 1.881 inwoners. Voor sportieve ontspanning zijn er 2 tennisverenigingen, een hockeyclub en een paardrijvereniging.

Meer informatie over Groenekan op het gebied van kunst, cultuur en andere activiteiten vindt u op de website voor en door Groenekanners (Vereniging Groenekan)

Bezienswaardigheden zijn:

  • Huize Voordaan aan de Groenekanseweg
  • Korenmolen Geesina aan de Ruigenhoeksedijk
  • Natuurzwembad De Kikker
  • Fort Ruigenhoek

Bas van Hell
b.vanhell@debilt.nl 
030 - 228 95 19
Werkdagen maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag

Caro Hollebeek
E-mail: c.hollebeek@debilt.nl
Telefoon: 030 - 228 91 90

Werkdagen: maandag t/m donderdag

De gemeentelijke organisatie is ingericht op drie gebieden: De Bilt, Bilthoven en de Groene Kernen (Maartensdijk, Groenekan, Hollandsche Rading en Westbroek). Elk gebied heeft een eigen gebiedsteam van medewerkers met kennis op alle terreinen en eigen gebiedsmakelaars. De gebiedsmakelaars onderhouden een breed netwerk in de samenleving. Ze weten wat er speelt en kennen het gebied goed. U kunt de gebiedsmakelaar benaderen om een beroep te doen op dit netwerk of als u een initiatief wil starten in uw wijk of dorp. Bijvoorbeeld als u iets wil organiseren voor de ouderen in uw buurt, maar u weet niet zo goed hoe u in contact komt met de juiste personen. Of als u als ondernemer het openbaar groen voor uw bedrijf wil adopteren en hierover met de buurt in gesprek wil. De gebiedsmakelaar kan met u meedenken hoe u dit organiseert.

Spreekuur

In verband met de aangescherpte Coronaregels houden de gebiedsmakelaars voorlopig geen spreekuur in het servicecentrum Maartensdijk (Dijckstate). Wel kunt de gebiedsmakelaars bereiken via e-mail of telefonisch contact met hen opnemen.

Meldingen over o.a. defecte straatlantaarns, losliggende stoeptegels en zwerfvuil kunt u doorgeven via de pagina Melden (doorgeven meldingen openbare ruimte).

Het spreekuur is een manier voor u om in gesprek te gaan met het gemeentebestuur.  Wethouder Smolenaers is de kernwethouder van Groenekan. Hij luistert naar wat er leeft en kijkt hoe de gemeente u met uw idee├źn en initiatieven op weg kan helpen.

Meer informatie