Hollandsche Rading

Hollandsche Rading is een forensendorp aan de rand van het Gooi, pal aan het Gooisch Natuurreservaat. Hollandsche Rading betekent grens (rade) tussen Holland en Utrecht.

Bezienswaardigheden

Hollandsche Rading telt circa 1.500 inwoners. Door de uitbreiding van het spoorwegennet langs Hollandsche Rading kon het dorp zich ontwikkelen. In Hollandsche Rading is een NS-station.

De kern ligt midden in een bosrijke omgeving, met bijzondere grondwaterstromingen die zorgen voor de daarbij behorende planten. Unieke ontginningspatronen zijn in het landschap nog steeds waar te nemen. Een patroon dat ook weer actueel werd in de herinrichting Noorderpark.

Bas van Hell
E-mail: b.vanhell@debilt.nl 
Telefoon: 06 28 38 43 37
Werkdagen maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag

Lisa van Helden 
E-mail: l.vanhelden@debilt.nl
Telefoon:06 39 58 09 07
Werkdagen maandag tot en met donderdag

Gebiedsmakelaar

De gemeente kent 3 gebieden: De Bilt, Bilthoven en en de groene kernen (Maartensdijk, Groenekan, Hollandsche Rading en Westbroek). Elke kern heeft een eigen gebiedsmakelaar: zij onderhouden een breed netwerk in de samenleving. Uw gebiedsmakelaar weet wat er speelt en kent het gebied goed.

Bas en Lisa, de gebiedsmakelaars, houden iedere donderdag van 08.30 tot 10.00 uur spreekuur in het Servicecentrum Maartensdijk (Dijckstate), Maertensplein 98. U bent zonder afspraak welkom en kunt bij hem terecht met uw initiatieven, vragen en ideeën voor uw buurt of dorp. 

Let op: donderdag 9 mei (Hemelvaartsdag) gaat het spreekuur niet door.

Initiatieven inwoners

Meldingen openbare ruimte

Meldingen over o.a. defecte straatlantaarns, losliggende stoeptegels en zwerfvuil kunt u doorgeven via de pagina Melden (doorgeven meldingen openbare ruimte).

Beheerders en bestuurders gezocht! 

Het Dorpshuis is vanaf 1 januari 2024 gesloten voor nieuwe activiteiten. Er is vanaf dat moment geen actief bestuur. Daarom is de gemeente op zoek naar bestuursleden en vrijwilligers om de activiteiten in het Dorpshuis nieuw leven in te blazen. Heeft u interesse, of vragen? Neem dan contact op met de Gebiedsmakelaars. 

Het Dorpshuis Hollandsche Rading is er voor alle inwoners van de kern Hollandsche Rading en andere belangstellenden. Per 1 januari 2024 is het Dorpshuis alleen nog open voor vaste activiteiten. 

Adres: Dennenlaan 57
3739 KM Hollandsche Rading

Activiteiten