Maartensdijk

Maartensdijk is ontstaan in een groot veengebied tussen het Gooi en de Utrechtse Vecht, dat het 'Oostveen' genoemd werd. Het huidige landschap kenmerkt zich door een regelmatige structuur van dijken, weteringen en sloten. Er wonen bijna 5.000 mensen. Sinds 2001 hoort deze kern bij de gemeente De Bilt.

Bezienswaardigheden

Langs de Dorpsweg staan nog veel oude boerderijen en in de omgeving bevinden zich mooie landgoederen. 

Maartensdijk kent een uitgebreid verenigingsleven. Voor sportieve en culturele activiteiten kunt u terecht in Dorpshuis De Vierstee en bij sportpark Van Eck. In de Vierstee zit ook een bibliotheek. Op het Maertensplein bevindt zich een modern winkelcentrum.

Bezienswaardigheden zijn:

  • Het 17e-eeuwse pand aan de Tolakkerweg. Dit was tot 2001 het gemeentehuis van de voormalige gemeente Maartensdijk
  • De Nederlands Hervormde Kerk aan de Dorpsweg uit de 15e/16e eeuw
  • Het 18e-eeuwse landgoed Eyckenstein

Bas van Hell
E-mail: b.vanhell@debilt.nl 
Telefoon: 06 28 38 43 37
Werkdagen maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag

Lisa van Helden 
E-mail: l.vanhelden@debilt.nl
Telefoon:06 39 58 09 07
Werkdagen maandag tot en met donderdag

Gebiedsmakelaar

De gemeente kent 3 gebieden: De Bilt, Bilthoven en en de groene kernen (Maartensdijk, Groenekan, Hollandsche Rading en Westbroek). Elke kern heeft een eigen gebiedsmakelaar: zij onderhouden een breed netwerk in de samenleving. Uw gebiedsmakelaar weet wat er speelt en kent het gebied goed.

Bas en Lisa, de gebiedsmakelaars, houden iedere donderdag van 08.30 tot 10.00 uur spreekuur in het Servicecentrum Maartensdijk (Dijckstate), Maertensplein 98. U bent zonder afspraak welkom en kunt bij hem terecht met uw initiatieven, vragen en idee├źn voor uw buurt of dorp. 

Let op: donderdag 9 mei (Hemelvaartsdag) gaat het spreekuur niet door.

Initiatieven inwoners

Meldingen openbare ruimte

Meldingen over o.a. defecte straatlantaarns, losliggende stoeptegels en zwerfvuil kunt u doorgeven via de pagina Melden (doorgeven meldingen openbare ruimte).

Meer informatie