Sinterklaas

Het is weer bijna zover…Sinterklaas komt met zijn Pieten binnenkort weer aan in Nederland. Kijken jullie daar ook weer zo naar uit? Een week na de landelijke intocht komt Sinterklaas met zijn Pieten ook aan in onze kernen. 

Op  zaterdag 19 november van 10.00-12.00 uur  zal burgemeester Potters samen met kinderburgemeester Renske Sinterklaas en zijn pieten weer ontvangen op Jagtlust. Het belooft weer een gezellig moment te worden waarbij dit jaar een muzikaal tintje niet zal ontbreken: er zal een heus Pietenorkest aanwezig zijn. 

Ook dit jaar mogen de kinderen hun tekening weer persoonlijk overhandigen aan de Sint. 
Zet op de tekening je naam en leeftijd, het telefoonnummer en in welke kern je woont en rol de tekening op. Kinderburgemeester Renske zal de Sint assisteren bij het in ontvangst nemen van de tekeningen. Sinterklaas grabbelt er drie mooie tekeningen uit. De kinderen van deze drie tekeningen mogen op woensdag 30 november langskomen bij de burgemeester en kinderburgemeester om een prijsje op te halen.  Ze worden hiervoor persoonlijk uitgenodigd.

Na het bezoek op Jagtlust gaat de Sint met zijn pieten op weg naar het Vinkenplein, naar zijn glazen huis aldaar. De Sint zal samen met de muziekpieten in het glazen huis en in het centrum van Bilthoven zijn tussen 13.00-16.00 uur. Ook hier kun je een mooie tekening nog inleveren bij de Sint. 

De leukste Sinterklaasshow van Nederland komt naar kern De Bilt op de Eurusweg. Zaterdag 19 november mogen alle kinderen Sint en zijn pieten verwelkomen in De Bilt tijdens een spetterende show van KIDZ-DJ. 

De Kidz-dj draait zijn leukste hits wanneer hij plotseling een vervelend telefoontje krijgt van de Sint en wat er dan gebeurt…dat blijft nog even een verrassing!
Het belooft een fantastisch interactief spektake te worden voor jong en oud tussen 13.00-16.00 uur. 

Een week later, op zaterdag 26 november, komt Sinterklaas en zijn pieten aan in Maartensdijk tussen 13.00-16.00 uur. Ook hier is er een tekenwedstrijd. Maak een mooie tekening voor de Sint en zet je naam, adres, leeftijd en telefoonnummer erop.  Sinterklaas kiest er drie mooie tekeningen uit. De kinderen van deze drie tekeningen mogen ook op woensdag 30 november  langskomen bij de burgemeester en kinderburgemeester om een prijsje op te halen.  Ze worden hiervoor persoonlijk uitgenodigd.

In Westbroek komt Sint met zijn Pieten dit jaar in het donker aan op vrijdagavond 18 november. Alle kinderen mogen zich om 18.15 uur verzamelen op de parkeerplaats bij het dorpshuis van waaruit de lampionnenoptocht begint (voor lampionnen wordt gezorgd).

Na de lampionnenoptocht zal de Sint nog voorlezen aan de kleintjes in het dorpshuis en de kinderen van groep 3 t/ 5 gaan wat leuks doen met de pieten. Dat wordt een geweldig Sintfeest!

Neem wel een extra schoen mee; de schoen mag gezet worden en de volgende dag tussen 10.30-12.00 uur weer opgehaald worden. Hopelijk heeft de Sint er wat in gedaan.

Voor meer info: Facebookpagina SinterklaasWestbroek