Uittreksel basisregistratie personen (BRP)

Alarm:

Verwerking duurt langer

Door extra drukte kan de verwerking van uw aanvraag wat langer duren.

Een uittreksel BRP is een officiële verklaring dat u in gemeente De Bilt woont. Daarop staan uw naam, adres, geboorteplaats en geboortedatum. Daarnaast kunt u er andere gegevens op laten zetten. U kunt het uittreksel online aanvragen en via MijnOverheid of post ontvangen.

Nodig voor ontvangst via MijnOverheid

Inloggen met DigiD Aanvragen

Nodig voor ontvangst via post

  •  Uw DigiD

Wat u moet weten

  • Het uittreksel wordt binnen vijf werkdagen opgestuurd. Via MijnOverheid heeft u het dus sneller dan via de post.
  • Het uittreksel basisregistratie personen (BRP) heette vroeger uittreksel GBA. Het wordt ook wel uittreksel bevolkingsregister genoemd.
  • U kunt een uittreksel BRP nodig hebben als u zich wilt inschrijven voor een woning of als u uw auto wilt overschrijven.
  • Geef bij de aanvraag goed aan waarvoor u het uittreksel nodig hebt en wat erop moet staan. Bijvoorbeeld uw woonhistorie. Dan maakt de gemeente een uittreksel met de juiste gegevens erop.
  • U kunt ook een internationaal uittreksel aanvragen: talen Frans/Duits/Engels of Spaans/Italiaans/Turks.

Huurbevriezing of -verlaging

Wilt u huurbevriezing of huurverlaging aanvragen, dan heeft u een uittreksel BRP nodig, waarin het aantal mensen staat dat op het adres is ingeschreven. Dit kunt u aangeven in het aanvraagformulier.

Kosten

Een uittreksel BRP kost € 11,70.

Scholen vragen soms bij inschrijving om een uittreksel BRP. Dit is niet nodig. De benodigde gegevens staan bijvoorbeeld ook op de identiteitskaart of in het paspoort van het kind. Dit is een landelijke afspraak en alle scholen hebben hier bericht over gekregen.