Fotowedstrijd gemeente De Bilt

De gemeente De Bilt heeft met al haar verschillende dorpen veel te bieden. Fotografeert u graag en vindt u het leuk de mooie plekjes in onze gemeente vast te leggen? Doe dan mee met de fotowedstrijd van gemeente De Bilt!

Het gaat er bij de fotowedstrijd om de schoonheid van onze dorpen: De Bilt, Bilthoven, Westbroek, Groenekan, Maartensdijk of Hollandsche Rading te laten zien in al haar facetten. Originaliteit, fototechniek en herkenbaarheid van het dorp zijn hierbij belangrijk. Denk daarbij ook eens aan minder bekende locaties of invalshoeken.

Jury

De foto’s worden beoordeeld door een jury bestaand uit één van de collegeleden, een raadslid en fotograaf Bea Blauwendraat.

Twee categorieën

Dit jaar introduceren wij iets nieuws bij de fotowedstrijd: categorieën. U kunt zelf kiezen voor welke categorie u foto('s) inzendt voor de fotowedstrijd:

 • een mooie plek in de gemeente
 • of de nieuwe categorie: cultureel erfgoed in de gemeente

Hoe doet u mee?

Wanneer u mee wilt doen aan de fotowedstrijd, dan kunt u tot 31 oktober 2024 uw foto(‘s) sturen naar fotowedstrijd@debilt.nl. Vergeet niet uw naam, telefoonnummer en adresgegevens te vermelden.

Prijzen

De drie winnende foto’s worden beloond met een paar leuke prijzen! De prijzen maken wij later bekend. De beste foto’s worden daarnaast getoond op de gemeentelijke website, social media en in de digitale nieuwsbrief van het gemeentenieuws.

Voorwaarden

Wanneer u mee wilt doen aan de fotowedstrijd, houd dan rekening met de volgende voorwaarden:

 • Alléén inwoners van de gemeente De Bilt kunnen deelnemen aan deze fotowedstrijd 

 • U bent een amateur fotograaf

 • Per persoon kunt u maximaal twee foto’s aanleveren

 • Medewerkers van de gemeente De Bilt zijn uitgesloten van deelname

 • De foto’s moeten genomen zijn in deze gemeente en moeten herkenbaar zijn voor de gemeente en/of de De Biltse samenleving

 • De foto’s moeten digitaal aangeleverd worden als apart bestand in JPG of PNG formaat, bij voorkeur zo groot mogelijk (origineel formaat) maar met een minimale resolutie van 1024  x 768 pixels

 • Geef de foto een herkenbare naam, benoem het object of de situatie en de locatie

 • De foto’s mogen rechtenvrij gebruikt worden door de gemeente. Gemeente De Bilt kan de foto’s gebruiken voor promotionele doeleinden. Als u een foto instuurt, geeft u daarbij automatisch toestemming voor het gebruik van uw foto’s voor bijvoorbeeld de gemeentelijke website, social media, folders, flyers, brochures, nieuwsbrieven, e.d. De foto’s kunnen meerdere malen ingezet worden

 • Fotografeer bij voorkeur geen privacy gevoelige zaken of personen. Mensen mogen niet zomaar herkenbaar worden gefotografeerd. Als u personen herkenbaar in beeld brengt, moet u vooraf toestemming vragen voor publicatie van de foto’s. Dit is een belangrijk punt voor de wet op de privacy.  Tip: fotografeer mensen nooit herkenbaar in het gezicht (tenzij natuurlijk akkoord hiervoor is) maar op de rug of op afstand (denk hierbij bijvoorbeeld aan iemand op een terras)

 • De foto hoeft niet dit jaar gemaakt te zijn, het mag ook een wat oudere foto zijn. De gemeente De Bilt moet wel herkenbaar in beeld zijn gebracht en ook de situatie op de foto moet op het moment nog herkenbaar zijn

Prijsuitreiking

De winnende foto’s worden in december 2024 bekendgemaakt. De winnaars krijgen schriftelijk bericht. Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met Communicatie via fotowedstrijd@debilt.nlof telefoon 030 - 228 94 11

Doe mee!

Wilt u onze gemeente mooi op de foto zetten? Pak dan uw camera of mobieltje en maak de winnende foto! Wij kijken uit naar uw bijdrage(n)!