De Kwinkelier Bilthoven

Winkelcentrum De Kwinkelier wordt getransformeerd tot een winkelgebied in dorpse stijl, dat aansluit bij de rest van het centrum van Bilthoven. Er komt een gevarieerd aanbod aan winkels, een hoog serviceniveau en mooie architectuur.

Meer informatie vindt u op de website van De Kwinkelier

Fasen die gerealiseerd zijn:

  • Fase 1 is in 2015 al gerealiseerd en betreft een deel van het zogenaamde Kronkelstraatje
  • Fase 2 is in 2018 afgerond. In deze fase werd een nieuw pand voor Anna van Toor gebouwd en is naast de vernieuwde Albert Heijn een tweede supermarkt (Lidl) gerealiseerd. De winkels aan het grote plein hebben een metamorfose ondergaan. De bestaande parkeergarage is uitgebreid met ruim 80 parkeerplaatsen.
  • Fase 3 is dat deel van het Kronkelstraatje dat aansluit op de Vinkenlaan inclusief de entree. Dit tweede deel van het ‘Kronkelstraatje’ is begin oktober 2019 opgeleverd.
  • Fase 6 zijn de panden van HEMA tot en met Kruidvat is naar voren gehaald. Eind 2022 zijn deze panden in vernieuwde staat opgeleverd. Boven de winkels is een sportschool geopend.

Fasen die nog gerealiseerd worden:

  • Fase 4 is de locatie van de voormalige sporthal. Op deze locatie komen winkels met bovenwoningen aan het Verlengde Uilenpad. Hierachter aan de zijde van de Centrumkerk komen ook woningen.
  • Fase 5 is het winkelblok tussen HEMA en Albert Heijn waar het oude pand van Anna van Toor in was gevestigd. Dit blok is gesloopt. Op deze locatie komen nieuwe winkels. In deze nieuwbouw is ook een ingang vanuit de parkeergarage. Aan de zijde van de Sperwerlaan komt een hoger appartementengebouw met daarnaast een trap en hellingbaan als entree vanaf de Sperwerlaan. Deze fase wordt in 2023 gerealiseerd.

Het vastgestelde bestemmingsplan geeft mogelijkheden tot de bouw van nieuwe winkels op onder meer de voormalige gemeentekavel, naast de nieuwe supermarkt. Op dit terrein worden ook ongeveer 40 woningen gerealiseerd met parkeren voor de woningen.

Wilt u meer informatie over dit project neem dan contact op met:

Projectleider gemeente De Bilt, Wilco de Rooij

Telefoon: 030 - 228 95 88

E-mail: w.derooij@debilt.nl

Assistent-projectleider: Bianca Hendriksen

Telefoon: 030 - 228 94 11

E-mail: b.hendriksen@debilt.nl

Wilt u meer informatie over de huur van woningen en winkels, neem dan contact op met:

RPG Asset Management, Pieter Bronsveld

Telefoon: 020 - 208 20 10

E-mail: bronsveld@rpgam.nl