Noorderpark Ruigenhoek

Categorie├źn

  • Groenekan

Tussen onze gemeente en de rand van Utrecht-Noord ligt een prachtig natuur- en recreatiegebied: Noorderpark Ruigenhoek. U kunt er sporten, spelen en genieten. 

Ontwikkeling

In de zuidoosthoek van het recreatiegebied Noorderpark Ruigenhoek, nabij Groenekan, realiseert Ontwikkelingsmaatschappij Golf Centrum Utrecht B.V. (GCU B.V.) een openbaar toegankelijke recreatievoorziening die bestaat uit een 9-holes oefengolfbaan met driving range, clubgebouw met horeca en een pannenkoekenhuis. Ontwikkelaar, Recreatieschap Stichtse Groenlanden en gemeente De Bilt werken samen aan deze ontwikkeling.  

Het recreatieschap Stichtse Groenlanden (SGL) heeft het recreatiegebied Ruigenhoek in erfpacht van Staatsbosbeheer. Het recreatieschap is verantwoordelijk voor beheer en onderhoud van het gebied en heeft de mogelijkheid om delen van het gebied voor intensievere dagrecreatie te (laten) ontwikkelen. Het bestuur van het recreatieschap heeft goedkeuring gegeven aan het vestigen van de ondererfpacht ten behoeve van GCU B.V., met als doel om een recreatievoorziening met oefengolfbaan met clubgebouw en horeca en een pannenkoekenhuis te realiseren. SGL heeft een overeenkomst met GCU B.V. over de voorwaarden van hun ondererfpacht. 

Gemeente De Bilt is verantwoordelijk voor het bestemmingsplan voor deze recreatievoorzieningen, omdat het grootste deel van het plan in de gemeente De Bilt ligt en slechts een klein deel in de gemeente Utrecht. De gemeente De Bilt heeft bij het opstellen van het bestemmingsplan de gemeente Utrecht betrokken en waar nodig om advies gevraagd. Het betreffende bestemmingsplan is in het voorjaar van 2019 vastgesteld door de gemeenteraad van De Bilt.

In groter verband zijn de gebiedspartners binnen Noorderpark Ruigenhoek betrokken bij de ontwikkelingen in  recreatiegebied Noorderpark Ruigenhoek: gemeente De Bilt, gemeente Utrecht, Provincie Utrecht, recreatieschap Stichtse Groenlanden, Staatsbosbeheer. Deze organisaties werken samen met omwonenden, ondernemers en andere belanghebbenden aan het bekender en aantrekkelijker maken van het recreatiegebied Noorderpark Ruigenhoek.

Informatie

Meer informatie over dit gebied vindt u op de website De grootste achtertuin van Utrecht | Noorderpark Ruigenhoek