Realisatie snelfietsroute Amersfoort - Utrecht

Gemeente De Bilt, werkt samen met Provincie Utrecht en de gemeenten Amersfoort, Soest en Utrecht aan een 21 kilometer lange snelfietsroute tussen Amersfoort en Utrecht.

Snelfietsroute

Een snelfietsroute is een directe verbinding tussen woon-werklocaties, scholen en knooppunten. De route is zo ingericht dat fietsers comfortabel, veilig en vlot  kunnen doorfietsen. Op een snelfietsroute krijgen fietsers vaker voorrang op auto’s en eerder groen bij verkeerslichten. De fietspaden op de snelfietsroute zijn breed en hebben herkenbare belijning, bewegwijzering en verlichting. 

De route

De snelfietsroute start bij Dierenpark Amersfoort. Via de Soesterduinen fiets je langs Park Vliegbasis Soesterberg en rijd je door tot Den Dolder. Vervolgens loopt de route langs centrum Bilthoven naar De Bilt en via de Biltse Rading richting Utrecht. Het eindpunt van de route ligt aan de rand van het centrum van Utrecht in het prachtige Griftpark. Met een doorsnee fiets legt u deze prachtige route in een uurtje af. 

Op de speciale snelfietsroute-site van Provincie Utrecht staat meer informatie en een inzoombare kaart (scroll op de site omlaag).

Naar het overzicht