Controller

Categorieën

 • vaste baan
 • 32-36 uur
 • hbo

Ben jij op zoek naar een nieuwe baan waarin je samen met jouw collega’s het verschil kunt maken voor onze inwoners? Wil jij met plezier naar je werk en je kennis inzetten op een breed terrein, daar waar het ertoe doet? Vind je het leuk om breed inzetbaar te zijn waarbij het vermogen om snel vraagstukken eigen te maken en in verbinding te zijn met de organisatie essentieel is? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je doen?

Met jouw brede financiële bedrijfseconomische blik adviseer je over complexe maatschappelijke vraagstukken. Je weet vanuit een natuurlijke houding in je adviseursrol te overtuigen. Adviseren over de (financiële) kaders voor bijvoorbeeld onderwijshuisvesting, jeugdzorg, een nieuw zwembad, woningbouw, of zorg aan ouderen is voor jou geen probleem want je denkt in mogelijkheden en weet risico’s inzichtelijk te maken. Je stelt op tijd nuttige en onderzoekende vragen. Zoals ‘Wat willen we precies en welke financiële en fiscale gevolgen heeft dit?’, ’Kan het gezien wet- en regelgeving en welke maatregelen zijn nodig?' Je wordt vroeg betrokken bij belangrijke vraagstukken en houdt de controle over geldstromen, onderzoekt risico’s en adviseert over beheersmaatregelen.

Als Controller bij gemeente De Bilt krijg je veel verantwoordelijkheid over je eigen werkzaamheden en ben je allround inzetbaar op verschillende maatschappelijke thema’s. Wat zijn zoal je taken?

 • Samen met collega’s zorg jij dat onder andere de begroting en jaarstukken tijdig zijn afgerond
 • Je voert gesprekken met budgethouders over de realisatie en eventuele besteding van budgetten en prognoses
 • Je beoordeelt voorstellen op (financiële) haalbaarheid
 • Je rapporteert over uitkomsten en risico’s
 • Je helpt processen te optimaliseren waar nodig
 • Je geeft gevraagd en ongevraagd advies over belangrijke actuele vraagstukken
 • Je weet teams te enthousiasmeren in het goed en tijdig uitvoeren van alle taken rond het financieel beheer en waar nodig ondersteun je daarbij. Je helpt hen om financieel in control te blijven

Jouw team

Binnen gemeente De Bilt werken we in zelforganiserende teams. Jij gaat deel uitmaken van het team Planning en Control. Ons team ondergaat momenteel een transitie waar wij samen met de organisatie zelf vorm en inhoud aan geven. Ons team bestaat uit 10 enthousiaste collega’s die zich onder andere bezighouden met strategische financiële advisering, coördinatie P&C-cyclus, control, financiële beheertaken, bedrijfseconomische advisering, inkoop advisering en financieel beleid. Wij zijn het financieel bedrijfseconomisch kenniscentrum van de organisatie. Wij houden de organisatie scherp als het gaat om bedrijfsmatige afwegingen en komen met adviezen die zeker niet in een la verdwijnen. Wij zijn een gewaardeerde proactieve sparringpartner en soms ook de luis in de pels als dat nodig is.

Onze collega Dennis vertelt je graag meer over het werken bij onze gemeente:

Bekijk ook de video’s van onze andere collega’s.

Wat neem je mee?

Wij zoeken proactieve, enthousiaste en gedreven financieel deskundige collega’s met relevante werkervaring die opzoek zijn naar een inspirerende werkomgeving. Als Controller heb je een adviserende rol. Daarvoor is het van belang dat je kunt omgaan met de weerstand die mogelijk ontstaat op jouw advies. Je denkt in mogelijkheden maar bewaakt ook grenzen. Daarbij ben je een teamplayer die effectief samenwerkt. Je staat open voor ideeën en bijdragen van je collega’s. Je bent bovendien een collega die het leuk vindt om gezamenlijk het team Planning en Control verder te professionaliseren. Je bent doortastend en herkent jezelf in de volgende competenties:

 • Enthousiast
 • Maatschappelijk betrokken
 • Overtuigingskracht
 • Resultaatgericht
 • Integer
 • Analytisch en oplossingsgericht
 • Verbinden en enthousiasmeren
 • Positief kritisch
 • Diplomatiek

Daarnaast breng je het volgende mee:

 • Je hebt een afgeronde financieel bedrijfseconomische opleiding op HBO/HBO+ niveau, bij voorkeur aangevuld met een controllers of accountancy diploma
 • Je hebt aantoonbare werkervaring als controller en/of financieel adviseur in een complexe organisatie, bij voorkeur bij een gemeente
 • Je hebt aantoonbare werkervaring met en kennis van het toepassen van de regels voor de financiële verslaglegging, bij voorkeur de BBV (Besluit Begroting en Verantwoording)
 • Je hebt aantoonbare werkervaring in een adviseursrol

Wat bieden we?

Wij bieden een leuke, veelzijdige baan met veel vrijheid en verantwoordelijkheid midden in Nederland. In jouw functie draag je bij aan een mooiere wereld voor onze inwoners. Je kunt werken waar en wanneer je wilt, maar uiteraard ontmoeten we elkaar regelmatig in ons goed bereikbare gemeentekantoor. Je krijgt 230 nieuwe collega’s die jou waarderen en inspireren. In onze Bilthal kun je altijd terecht voor een praatje met een van hen. En als je daar toch bent neem je meteen even een stuk fruit mee. Klinkt goed, toch?

 • Afhankelijk van opleiding en ervaring bieden we een salaris van minimaal € 4.211 (schaal 11) tot maximaal € 5.997 (schaal 11) bruto per maand. Bedragen gelden bij een 36-urige werkweek (salarispeil 1 januari 2024).
 • We geloven in een langdurige samenwerking. Bij indiensttreding krijg je daarom direct een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd aangeboden.
 • Naast het salaris krijg je een individueel keuzebudget (IKB) (17,05% van je salaris) dat je kunt besteden voor de aankoop van verlofuren, de aanschaf van een fiets of het volgen van een opleiding. Je kunt het keuzebudget uiteraard ook laten uitbetalen.
 • Reiskostenvergoeding woon-werkverkeer en thuiswerkvergoeding.
 • Een zakelijke telefoon en een laptop.
 • Actieve personeelsvereniging.
 • 194,4 vakantie-uren bij een 36-urige werkweek.
 • Opleidingsmogelijkheden onder andere via ons eigen leerportaal.

Interesse?

Enthousiast geworden om aan de slag te gaan bij gemeente De Bilt? Solliciteer dan meteen via onderstaande knop. Wij ontvangen jouw CV en motivatiebrief graag. Je kun je brief richten aan Wilfred van Barneveld, Kwartiermaker team Planning en Control. De selectiegesprekken vinden plaats in het gemeentehuis. Deze vacature blijft openstaan totdat de functie ingevuld is.

Heb je nog vragen of denk je dat jouw profiel niet helemaal aansluit maar je bent wel enthousiast over de functie? Bel Moniek Bos, Controller via 06-28 79 96 79 of mail naar m.bos@debilt.nl.

Solliciteer via Public Search

Zo werkt het in De Bilt

Gemeente De Bilt heeft ruim 43.000 inwoners en bestaat uit zes kernen:  Bilthoven, De Bilt, Groenekan, Maartensdijk, Hollandsche Rading en Westbroek. Bijzonder aan de gemeente is de groene ligging in een stedelijke regio. Wij werken aan een leefbaarder, groener, duurzamer en ondernemender De Bilt. Zin om hieraan bij te dragen? Bekijk onderstaande video (of ons YouTubekanaal) om te zien wat gemeente De Bilt nog meer te bieden heeft.

De afgelopen jaren hebben we belangrijke stappen gezet om meer opgavengestuurd en gebiedsgericht te werken. Daarnaast bouwen we verder aan een organisatie die flexibel is en slagkracht heeft: we werken vanuit kleine, zelforganiserende teams met een heldere kernopdracht. Meer weten? Lees ons organisatieverhaal

Bekijk wat gemeente De Bilt nog meer te bieden heeft in onderstaande video.

Ten slotte

We vinden het belangrijk dat iedereen zich thuis voelt in onze organisatie. Daarom verwelkomen we diversiteit in onze organisatie. Of dat nu gaat om verschil in achtergrond, leeftijd, geaardheid, arbeidsbeperking of anderszins. Verschillen tussen collega’s geven variatie in bijvoorbeeld kennis, ervaring en kwaliteiten. Zo kunnen we het werk in, met én voor onze gemeente nog beter doen.

Delen? Ja graag! Acquisitie? Nee, bedankt.