Initiatieven van inwoners

Veel inwoners van gemeente De Bilt willen zelf een bijdrage leveren. Bijvoorbeeld als gastgezin, met voedsel, kleding, spullen en door te doneren. In de gemeente zijn verschillende hulpinitiatieven voor Oekraïne en haar inwoners opgestart. Hieronder vindt u een overzicht van initiatieven van inwoners, maatschappelijke organisaties en ondernemers.

Deze pagina wordt regelmatig aangevuld met nieuwe initiatieven. Wilt u een initiatief aanmelden voor deze pagina? Mail dan naar samenvooroekraine@debilt.nl of neem telefonisch contact met ons op via 030 228 9411.

Let op: Reis niet naar Oekraïne!

Het is gevaarlijk om naar Oekraïne te reizen. Ga er niet naartoe. Het maakt niet uit wat uw situatie  is. Of welke goede bedoelingen u heeft. Bekijk het reisadvies voor Oekraïne.

Initiatieven in gemeente De Bilt

Informatie voor gastgezinnen

Op de pagina Informatie voor gastgezinnen vindt u veel informatie over allerlei initiatieven.

BookaBooka zoekt vertalers

BookaBooka wil een groot deel van haar online bibliotheek gratis aanbieden aan Oekraïense kinderen. De organisatie zoekt tolken om de prentenboeken in de bibliotheek te vertalen naar het Oekraïens. Kijk voor meer informatie op de website van BookaBooka

Inzamelpunt stichting GAIN (Global Aid Network)

In De Bilt is een inzamelpunt ingericht voor hulpgoederen. Kijk voor meer informatie op de website van GAIN.

Sponsoractie Thomas Maartensdijk

De bewoners van het Thomashuis in Maartensdijk komen in actie voor de mensen in Oekraïne. Op 2 april gaan ze met z'n allen een mooie wandeling maken bij kasteel Groeneveld. Hiermee halen zij geld op voor Giro555. Sponsort u hen ook?

Inkomsten Emmaus naar Oekraïne

De omzet die kringloopwinkel Emmaus Bilthoven in de week van 7 t/m 12 maart maakt, doneert Emmaus aan hulp voor Oekraïners. Via de contacten met de Emmausgroepen in Oekraïne, Polen en Roemenië komt de steun rechtstreeks bij de bevolking terecht.

Landelijke initiatieven

Samen in Actie voor Oekraïne

Elf hulporganisaties zamelen onder de naam Samen in actie voor Oekraïne hulpgelden in via Giro 555.

Vluchtelingenwerk

Op de website van Vluchtelingenwerk vindt u informatie over hoe u Oekraïners die op de vlucht zijn kunt helpen, met bijvoorbeeld vrijwilligerswerk, door huisvesting aan te bieden of door spullen te doneren.