Kinderburgemeester Renske organiseert ‘Muziekchallenge’

Onze kinderburgemeester Renske besteedt gedurende haar kinderburgemeesterschap aandacht aan het thema ‘Meer muziek voor kinderen’. Renske zelf groeit op met muziek, heeft muzikale ouders en ziet de meerwaarde van muziek voor kinderen. Onder andere door de organisatie van de Muziekchallenge brengt ze dit thema meer onder de aandacht zodat meer kinderen met muziek in aanraking komen. 

Renske: “Muziek zorgt niet alleen voor betere concentratie en creativiteit maar maakt kinderen ook blij en slimmer en zorgt voor een betere motoriek. En je kunt op zoveel manieren bezig zijn met muziek: je kunt zingen, dansen, een instrument bespelen maar ook rappen of een ritme trommelen. In deze Muziekchallenge is ruimte voor dat alles. Ik hoop dat veel kinderen mee zullen doen!”

Kinderen uitgenodigd mee te doen

In de ‘Muziekchallenge’ roept Renske kinderen van 8 tot en met 14 jaar op om een filmpje te maken waarin muziek is verwerkt. Dit kan zijn door het bespelen van een instrument, zingen, dansen of bijvoorbeeld rappen. Als er maar muziek in voorkomt. 
Alle scholen ontvangen een oproep met een filmpje en een poster en worden uitgenodigd om het bij de leerlingen onder de aandacht te brengen en ze te enthousiasmeren vooral mee te doen. Renske heeft op haar eigen basisschool De Nijepoort in Groenekan ook een poster opgehangen.

Afsluiting met spetterend eindfeest

Kinderen kunnen tot 19 mei 2023 hun filmpje insturen naar kinderburgemeester@debilt.nl. Begin juni zal de Muziekchallenge afgesloten worden met een spetterend eindfeest waarbij de beste inzendingen mogen optreden. De origineelste, leukste of muzikaalste inzending verdient bovendien een leuke prijs!

Muziek maken voor elk kind

Voor een grote groep kinderen geldt dat er thuis (even) niet genoeg geld is om mee te doen aan sport en cultuur (en dus muziek maken). Stichting Leergeld De Bilt helpt hierbij zodat alle kinderen mee kunnen doen. Voor meer informatie zie de website www.leergelddebilt.nl 

Meer informatie

Op www.debilt.nl/kinderburgemeestervindt u meer informatie over de Muziekchallenge.