Mathildedag: meldt u een vrijwilliger aan?

Jaarlijks vieren we half maart Mathildedag. Deze speciale dag staat altijd in het teken van vrijwilligers. Vrijwilligers zijn drijvende krachten in onze samenleving waar we absoluut niet zonder kunnen of willen. Zij verdienen onze waardering. Op Mathildedag zetten we daarom onze vrijwilligers in het zonnetje. Ook dit jaar en wel op woensdag 15 maart. 

Burgemeester Potters: “Onze vrijwilligers zijn enorm belangrijk voor onze samenleving. Het zijn vaak heel actieve inwoners die bijdragen aan sociale verbinding in onze wijken en kernen. Reden genoeg om ze daarom op Mathildedag even in het zonnetje te zetten en onze waardering hiervoor te tonen en uit te spreken. Als mensen zich vrijwillig inzetten voor een ander, ontstaat die zo belangrijke sociale verbinding. Volkomen terecht dat vrijwilligers dan ook vaak 'het cement' van de samenleving worden genoemd.”

Thema: hulp voor vluchtelingen en ontheemden

Dit jaar is het thema ‘vrijwilligers die zich inzetten voor vluchtelingen of ontheemden’. Een aantal inwoners heeft zich de afgelopen tijd enorm verdienstelijk gemaakt door mensen die huis en haard hebben moeten verlaten, verder te helpen in onze gemeente. Dit is waardevol werk zodat deze vluchtelingen en ontheemden weer een perspectief krijgen en wegwijs gemaakt worden in onze samenleving.

Beoordeling door Comité Mathildedag

Het Comité Mathildedag zal alle aanmeldingen beoordelen en komen tot een aantal nominaties. De genomineerde vrijwilligers zullen op feestelijke wijze onthaald worden door burgemeester Potters op Jagtlust.

Aanmelden

Kent u een vrijwilliger die zich als hulp voor vluchtelingen of ontheemden verdienstelijk heeft gemaakt? Meld deze vrijwilliger dan vóór 20 februari aan in een e-mail naar Annemiek Bovée a.bovee@debilt.nl (kabinet van de burgemeester).

Vermeld in de e-mail de volgende gegevens: naam en contactgegevens van aanbrenger (adres, telefoonnummer en e-mailadres); naam en contactgegevens van vrijwilliger (adres, telefoonnummer en e-mailadres) en de motivatie waarom deze vrijwilliger in het zonnetje gezet moet worden