Nieuwe beweegroute door gemeente

Afgelopen jaren zijn veel mensen naar buiten gegaan om te wandelen of te hardlopen. Even bewegen om te ontspannen en de conditie op peil te houden. Laagdrempelig, want het kost niks en u kunt op het moment dat het u uitkomt - en dichtbij huis - starten. Met het lopen houdt u uw conditie op peil.

Als gemeente willen we bewegen in de openbare ruimte verder stimuleren. We hebben hiervoor een beweegroute met oefeningen laten uitzetten. Geen trimbaan met hindernissen, maar paaltjes met QR-codes waarmee u op uw smartphone een oefening te zien krijgt die u ter plekke kunt doen. Kies bij de oefening uit beginner, gemiddeld of gevorderd en u kunt starten met bewegen. De oefeningen zijn afwisselend en veranderen iedere dag.

Verbeteren van kracht en coördinatie

De oefeningen helpen om kracht en coördinatie te verbeteren. Voor de algehele fitheid is dat een belangrijke meerwaarde. We zien dat veel mensen wel voldoende bewegen, maar hun kracht en coördinatie achteruit gaan doordat zij bij het bewegen dit te weinig oefenen. Verlies aan coördinatie en kracht verhoogt de kans op blessures en vallen. 

Nu alleen nog in De Bilt en Bilthoven

De beweegroute loopt enerzijds door het dorp De Bilt, langs de scholen Rietakker, Regenboog en Groen van Prinsterer, en anderzijds door het groen van bezoekerscentrum Beerschoten, naar het Biltse meertje in Bilthoven. U kunt kiezen voor een kleine of grote route. Op termijn bekijken we ook of het mogelijk is de beweegroutes uit te breiden naar de andere dorpen in onze gemeente. 

Geschikt voor jong en oud

De beweegroutes zijn geschikt voor mensen van jong tot oud. U kunt de beweegroutes wandelen, maar u kunt ook hardlopen. De oefeningen bij de paaltjes veranderen iedere dag om u te blijven uitdagen. Probeer het uit en we hopen dat u met veel plezier de beweegroute gaat gebruiken.

Opening op 23 september

Op vrijdagmiddag 23 september is het openingsevent van de beweegroute. De start is om 14.15 uur bij de Regenboogschool in De Bilt en om 14.40 uur bij het Biltse meertje in Bilthoven. Aanmelden kan via de website van QR-FIT. U hoeft niet tot het openingsevent te wachten, want u kunt nu al beginnen. Download de gratis app ‘QR-Fit’ en kies de plek waar u wilt starten met de beweegroute.