Sinterklaas komt aan op Jagtlust op zaterdag 25 november

Veel kinderen keken er al weken naar uit…Sinterklaas is weer in het land!

Sinterklaas bezoekt samen met zijn pieten ook naar onze kernen! Lees hieronder het programma voor Jagtlust en daaronder de data en programma's van onze andere kernen/centra.

Sinterklaas komt op zaterdag 25 november aan op Jagtlust om 10.30 uur. Burgemeester Potters en kinderburgemeester Floris zullen hem daar ontvangen en hem en zijn pieten begeleiden. Hij zal op Jagtlust zijn om kinderen te ontmoeten en een handje te geven tot 12.30 uur. 

Teken- en kleurwedstrijd

Sinterklaas vindt het fantastisch als kinderen voor hem een tekening maken of een kleurplaat inkleuren. Doe jij ook mee? Je kunt je tekening of kleurplaat op zaterdag 25 november tussen 10.30-12.30 uur zelf aan Sinterklaas geven.

Onze kinderburgemeester Floris en burgemeester Potters belonen per leeftijdscategorie een aantal tekeningen met een prijsje. 

Dans- en muziekpietjes

Net als afgelopen jaar zullen er weer volop dans- en muziekpietjes aanwezig zijn om er een vrolijke boel van te maken en het wachten op Sinterklaas iets te veraangenamen.

Praktische info

In november kan al behoorlijk fris zijn dus kleed uw kind(eren) goed aan want soms moeten kinderen even wachten voordat de Sint ze een handje kan geven.

Er wordt lekkere warme chocolademelk geschonken en er zijn natuurlijk pepernootjes voor de kinderen. Er zijn ook glutenvrije pepernootjes voor de kinderen die een allergie hebben. De pietjes met deze glutenvrije pepernootjes zijn met een vlaggetje herkenbaar.

De toegang tot Jagtlust is ook dit jaar weer afgesloten voor verkeer. Komt u met de auto? Dan kunt u op het terrein via de Prins Hendriklaan/Jachtlaan om te parkeren. Maar beter komt u met de fiets!

Update 15 november 2023

Vanaf 14.00 uur viert de Sint zijn feestje verder op het Vinkenplein. Hij zal zich met het vrolijke Pietenorkest door de Melchiorlaan en Julianalaan naar de Kwinkelier verplaatsen.

Kinderen kunnen chocolade letters versieren bij Bubbles and more en er is een podium om 14.30 uur met gezellige optredens.

Update 15 november 2023

Ook in Maartensdijk komt de Sint op zaterdag 25 november aan met zijn Pieten. Vanaf 13.00 uur kunnen de kinderen letters komen zoeken voor de slagzin. Vanaf 14.00 uur is er een gezellige optocht en om 14.45 uur ontvangt burgemeester Potters de Sint en zijn Pieten op het Maertensplein.

Update 15 november 2023

Op vrijdag 24 november om 18:30 uur kunnen de kinderen  taaitaai pop versieren en schoentje zetten in de Groene Daan. Op zaterdag 25 november om 13:30 uur start de optocht met Sint en pieten op de hoek Oranjelaan – Groenekanseweg. Aansluitend om 14:00 uur start de Sinterklaasviering in de Groene Daan. En natuurlijk kunnen de kinderen dan hun schoentje weer ophalen (en hopelijk zit er dan wat in!).

Update 15 november 2023

Op vrijdag 24 november komt Sinterklaas aan in Westbroek, met een ontmoeting in het dorpshuis. Daar kunnen de kinderen ook schoentje zetten. Op zaterdag  25 november is de Sint daar weer, als de kinderen de schoenen ophalen.