Werkgroep ArtTraverse stopt activiteiten

Werkgroep ArtTraverse van de Stichting Kunst en Cultuur De Bilt heeft besloten met ingang van medio juni 2022 haar activiteiten te beëindigen. Gedurende ruim 25 jaar heeft de werkgroep kwalitatief hoogstaande en drukbezochte professionele kunsttentoonstellingen georganiseerd in het gemeentehuis onder de naam ArtTraverse. 

De ArtTraverse is inmiddels een begrip geworden in gemeente De Bilt en ver daarbuiten. Kunstenaars vonden het een eer hun werk hier te mogen exposeren. 

Lange pauze door coronacrisis

Aanvankelijk was de traverse tussen het administratiegebouw en Jagtlust enige tijd gesloten in verband met het toetsen van de veiligheid van de twee gebouwen. Daarna brak de coronacrisis uit waardoor ruim 2 jaar geen tentoonstellingen meer gehouden zijn. In deze periode heeft de werkgroep ook afscheid moeten nemen van een aantal ervaren mensen. 
Mede daardoor heeft de werkgroep in samenspraak met de gemeente besloten dat dit een natuurlijk moment is om de ArtTraverse te beëindigen.

Nieuwe invulling van de traverse

Dit gegeven geeft de gemeente de ruimte om na te denken over een nieuwe invulling van de traverse, in combinatie met het gebruik van gemeentehuis Jagtlust. Waar het de beeldende kunst betreft wordt het culturele veld bij dit ontwikkelproces betrokken. Wat daar ook uitkomt, het zal niet meer onder de noemer ‘ArtTraverse’ geschaard worden. Deze naam is onlosmakelijk verbonden met het concept van professionele tentoonstellingen en zal niet meer terugkeren.

Veel dank aan werkgroep ArtTraverse

De gemeente spreekt zijn grote dank uit aan de werkgroep ArtTraverse die zich zo lang heeft ingezet om het culturele klimaat in De Bilt te versterken en daarmee een ijzersterk merk heeft neergezet.
Wethouder Dolf Smolenaers: “Het was van grote waarde wat de werkgroep ArtTraverse heeft neergezet in de afgelopen jaren. Een sterk merk dat op veel belangstelling kon rekenen tot ver buiten onze gemeente. Daar zijn we hen heel dankbaar voor.”