Kunst en cultuur

Wat is er te doen op het gebied van kunst en cultuur in onze gemeente?

Kunstgang: exposities in het gemeentehuis

Het gemeentehuis beschikt over een eigen tentoonstellingsruimte: de 'Kunstgang'. Bekijk hieronder de huidige en aankomende tentoonstellingen: 

  • Expositie ‘Drie dimensies in verbinding’: tot en met 29 maart 2024. 

Culturele activiteiten

Via de cultuurportal www.cultuurindebilt.nl ziet u in één oogopslag een overzicht van alle culturele activiteiten in de gemeente De Bilt.
Door samenwerking tussen culturele instellingen te ondersteunen willen we de kwaliteit van het culturele leven in de gemeente verhogen.

Online museum

Online Museum De Bilt brengt het cultureel erfgoed van de gemeente bij elkaar op één website: met beelden en archiefstukken van lokale en bovenlokale betekenis. Het museum biedt zo een gevarieerd overzicht van de cultuur en geschiedenis van de gemeente De Bilt en zijn zes kernen, van prehistorie tot heden. Voor jong en oud, voor scholen, verenigingen, particulieren en bedrijfsleven. Voor iedereen die geïnteresseerd is in het cultureel erfgoed van de gemeente De Bilt.

Openluchtmuseum De Bilt

De gemeente De Bilt kent een grote rijkdom aan kunstwerken in de openbare ruimte. Deze kunstwerken kunnen langs de openbare weg staan, op terreinen van instellingen of bij scholen. Er is werk van bekende en minder bekende kunstenaars, grote en kleine objecten, in het oog springend of wat meer verborgen. En niet alleen in de open lucht maar ook binnen openbare instellingen zoals het gemeentehuis of een sporthal. Voor wie er oog voor heeft is onze gemeente een echt openluchtmuseum.

Lees meer over het openluchtmuseum De Bilt.