Kunst en cultuur

Wat is er te doen op het gebied van kunst en cultuur in onze gemeente?

Culturele activiteiten

Via de cultuurportal www.cultuurindebilt.nl ziet u in één oogopslag een overzicht van alle culturele activiteiten in de gemeente De Bilt.
Door samenwerking tussen culturele instellingen te ondersteunen willen we de kwaliteit van het culturele leven in de gemeente verhogen.

Tentoonstellingen in het gemeentehuis

Het gemeentehuis van de gemeente De Bilt beschikt over een eigen tentoonstellingsruimte: de 'Traverse' (de verbindingsgang tussen het oude en nieuwe gemeentehuis). Jaarlijks vinden er 4 á 5 kunsttentoonstellingen plaats in de periode september tot mei. De selectie van kunstenaars en de organisatie van de tentoonstellingen wordt verzorgd door de Art Traverse werkgroep van de Stichting Kunst & Cultuur De Bilt

Online museum

Online Museum De Bilt brengt het cultureel erfgoed van de gemeente bij elkaar op één website: met beelden en archiefstukken van lokale en bovenlokale betekenis. Het museum biedt zo een gevarieerd overzicht van de cultuur en geschiedenis van de gemeente De Bilt en zijn zes kernen, van prehistorie tot heden. Voor jong en oud, voor scholen, verenigingen, particulieren en bedrijfsleven. Voor iedereen die geïnteresseerd is in het cultureel erfgoed van de gemeente De Bilt.

Zie ook