Alvast verduurzamen

Uiteraard hoeft u niet te wachten met het verduurzamen van uw woning en uw warmtevoorziening. Hieronder vindt u informatie om nu alvast duurzame keuzes te maken.

Is uw cv-ketel kapot? Dan is dit een goed moment om na te gaan of u uw woning kunt verwarmen zónder aardgas. U kunt ook nog kiezen voor een nieuwe cv-ketel. Het kan handig zijn deze niet te kopen maar te leasen.

De meeste buurten en wijken zijn de komende 10 tot 15 jaar nog niet aardgasvrij. Een nieuwe cv-ketel kan nu dus ook nog een verstandige keus zijn. Moderne hoog-rendement (hr) cv-ketels zijn een stuk zuiniger dan de oude.

Ook met een nieuwe cv-ketel kunt u al een eerste stap zetten richting aardgasvrij. Bijvoorbeeld met een cv-ketel, gecombineerd met een zonneboiler, of een hybride warmtepomp. Misschien kunt u hier ook subsidie voor krijgen. Op de website van de RVO vindt u meer informatie over een investeringssubsidie duurzame energie.

Neemt u afscheid van aardgas? Dan is een warmtepomp mogelijk een interessante mogelijkheid. Laat u goed adviseren. Vraag onafhankelijk advies van Jouw Huis Slimmer.

Laat u binnenkort een nieuwe keuken installeren of is uw gasfornuis kapot? Dat is een mooi moment om over te stappen op elektrisch koken.

Voor inductie kan een aanpassing in uw meterkast nodig zijn, vraag daarover advies aan een specialist. Wilt u niet direct over op elektrisch koken, maar gaat u wel verbouwen? Laat dan alvast een elektriciteitsdraad naar de keuken aanleggen: dan kunt u later makkelijk overstappen.

Kijk ook of uw pannen geschikt zijn voor elektrisch koken. U hebt namelijk pannen nodig met een magnetische bodem. Dit kunt u zelf gemakkelijk testen met een magneetje.