Leyensetuin Bilthoven

Ontwikkeling op locatie voormalig politiebureau.

Het oude politiebureau aan de Leyenseweg is verkocht aan een nieuwe eigenaar. De gemeente De Bilt is in gesprek met de nieuwe eigenaar over de mogelijkheden van woningbouw op deze plek.

Actueel

Daarbij ziet de gemeente kansen voor meer woningbouw op deze locatie als het huidige volkstuinencomplex aan de Leyenseweg bij de ontwikkeling wordt betrokken.

Dat betekent dat deze volkstuinen binnen 1 à 2 jaar verdwijnen en wij deze locatie betrekken bij de ontwikkeling. Met de huurders van de volkstuinen gaan we op zoek naar een nieuwe locatie voor hun volkstuin.

Op de website van de eigenaar van het politiebureau vindt u meer informatie.

Bewonersavond

Voor de omwonenden in de buurt van deze ontwikkeling hebben wij woensdag 19 februari 2020 een bijeenkomst gehad. Tijdens deze bijeenkomst zijn we in gesprek gegaan over woningbouw op deze locatie. We hebben besproken welke inbreng de omwonenden kunnen leveren op de toekomstige plannen en we hebben laten weten welke randvoorwaarden de gemeente belangrijk vindt als het gaat om woningbouw. De nieuwe eigenaar van het voormalige politiebureau was uiteraard ook aanwezig.

Kernteam

Bij deze bijeenkomst kon men zich aanmelden voor een kernteam. De eerste samenkomst van het kernteam zal in teken staan van nadere kennismaking en het in kaart brengen van wensen en zorgpunten van de kant van de omwonenden.

Verder maken we afspraken over een constructief proces en kijken we met elkaar hoe er een adviesteam tot stand komt met een evenredige vertegenwoordiging van de omliggende straten.

In verband met het Corona virus is op dit moment nog niet duidelijk wanneer de eerste bijeenkomst van het kernteam plaats zal vinden.

Contact

Projectleider: Wilco de Rooij
Telefoon: 030 - 228 95 88
E-mail: w.derooij@debilt.nl

Assistent projecteider: Jaccomijn Hilligehekken
Telefoon: 030 - 228 95 44
E-mail: j.hilligehekken@debilt.nl

Naar het overzicht